SEPLP: LTV jāpilnveido iekšējā kārtība darbam ārkārtas situācijās

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) izvērtējot Latvijas televīzijas (LTV) sniegtos skaidrojumus par šī gada 29.maijā nenodrošināto kvalitatīvo tiešraidi no Latvijas hokeja valstsvienības sagaidīšanas pēc bronzas medaļas izcīnīšanas Pasaules čempionātā hokejā, secinājusi, ka LTV nepieciešams izstrādāt skaidru iekšējo kārtību rīcībai ārkārtas un steidzamās situācijās.

LTV valdei tika uzdots sniegt rakstiskus paskaidrojumus par notikušo un pēc tā saņemšanas tikās ar LTV valdi un atbildīgajiem darbiniekiem klātienē, lai uzdotu papildus jautājumus par tiešraides nenodrošināšanas iemesliem. 

 Tikšanās laikā tika secināts, ka LTV esošā iekšējā kārtība tiešraižu nodrošināšanai ārkārtējās situācijās ir nepietiekami detalizēta, tāpēc to nepieciešams pilnveidot.

Lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē, LTV valde ir apņēmusies aktualizēt jautājumu par iespēju vienoties ar mobilo sakaru operatoriem par atsevišķu, neatkarīgu datu pārraides pakalpojuma nodrošināšanu, kā arī aktualizēt iekšējos normatīvos aktus par darbinieku atbildību, rīcību un savstarpējo saziņu līdzīgās situācijās, kā arī izstrādāt kārtību, kura nosaka operatīvu komunikāciju ārkārtas situācijās.

LTV valde arī ir izvērtējusi LTV darbinieku atbildību notikušajā un pieņēmusi lēmumus par disciplinārsodu piemērošanu.

BNN iepriekš jau vēstīja, ka 29.maijā bija traucēta LTV tiešraide no Latvijas hokeja izlases sagaidīšanas no Pasaules čempionāta hokejā, un netika saņemts signāls no Brīvības pieminekļa.

Ņemot vērā, negatīvo pieredzi ar Latvijas hokeja valstsvienības sagaidīšanu LTV, lai nepieļautu tehnoloģiskos  pārtraukumus, Dziesmu un deju svētku translācijās izmantos vismaz divus signāla pārraižu tehnoloģiskos risinājumus vienlaicīgi, publiskajā telpā pauda LTV satura komunikācijas vadītāja Ginta Martini.

Lasiet arī: TV24 direktors: Nav pareizi, ka tikai LTV uztic izplatīt Dziesmu svētku koncertus

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas