Šī darba nedēļa būs karsta un lielākoties sausa, tās izskaņā gaidāms lietus un pērkona negaiss

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vēsta, ka šajā nedēļa, salīdzinot ar iepriekšējo, laikapstākļi kļūs mierīgāki – mazāk līs, pūtīs lēns vējš, kā arī gaidāms karstums.

Centrs atgādina, ka jau aizvadītā augusta otrā nedēļa (7.–13.08) iesākās ar karstumu un postošu pērkona negaisu, kas sev līdzi nesa ekstremāli stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un lielgraudu krusu. Vietām negaisa rezultātā tika bojāta infrastruktūra, appludinātas ielas, gāzti koki un pat satraumēti cilvēki.

Šajā pirmdienā saule mīsies ar mākoņiem, vienīgi austrumu rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam vējam, naktī atsevišķos rajonos sabiezēs migla. Dienā gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem (pēc Celsija).

Arī otrdien un trešdien gaidāmi mierīgi laikapstākļi – debesis būs daļēji mākoņainas, vietām īslaicīgi uzlīs, bet trešdien iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra lielākoties būs +13…+19 grādu robežās. Otrdien termometra stabiņš dienā pakāpsies līdz +25…+29 grādu atzīmei, bet

trešdien – nedēļas karstākajā dienā – līdz pat +26…+32 grādu atzīmei,

vien piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem aukstāk.

Darba nedēļas izskaņā valsts teritoriju šķērsos nokrišņu zona, līdz ar to daudzviet līs, vietām lietus var būt stiprs, kā arī iespējams pērkona negaiss, taču dienas saglabāsies tveicīgas, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +24…+29 grādiem.

Šī brīža prognozes liecina, ka brīvdienas būs sausas, tomēr Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to laiks kļūs vēsāks. 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas