Slovākija pārtrauc robežas blokādi; Polija aicina atjaunot ES ierobežojumus Ukrainas pārvadātājiem

Slovākijas autopārvadātāji pēc četrām dienām pirmdien, 4.decembrī, uz laiku pārtrauca blokādi vienīgajā kravas robežšķērsošanas punktā ar Ukrainu un plāno lemt par turpmāko rīcību. Savukārt Polijas autopārvadātāji protestu turpina, bloķējot vairākus robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu, aicinot Eiropas Savienību (ES) atjaunot atļaujas, kas ierobežo tranzītu Ukrainas autopārvadātājiem, ziņo Reuters.

Slovākijas autopārvadātāji piektdien bija sākuši daļēji bloķēt Višnes Nemeckes-Užhorodas robežšķērsošanas punktu.

Slovākijas UNAS kravas automašīnu pārvadātāju asociācijas vadītājs Staņislavs Skala (Stanislav Skala) aģentūrai Reuters sacīja, ka viņi atcēluši blokādi robežšķērsošanas punktā, jo esot bažas par drošību un iespējamiem traucējumiem neatliekamās palīdzības dienestu darbā.

Šādu lēmumu pamudinājuši pārvadātāju draudi,

kuri stāv kilometriem garajā rindā, bloķēt ceļus tālu no robežšķērsošanas vietas, tādējādi ietekmējot piekļuvi ciematiem, kas atrodas gar maršrutu.

Slovākijas pārvadātāju blokādes pārtraukšanas mērķis bija izkliedēt garo kravas automašīnu rindu, taču UNAS līderi otrdien plāno tikties, lai turpinātu diskusijas par nākamajiem soļiem.

Skala pēc pirmdienas ES transporta ministru sanāksmes pauda UNAS neapmierinātību ar progresa trūkumu šajā jautājumā.

Polija pirmdien pieprasīja atgriezt atļaujas Ukrainas pārvadātājiem,

premjerministram Mateušam Moraveckim (Mateusz Morawiecki) žurnālistiem uzsverot, ka “Mēs ļoti stingri un nepārprotami pieprasīsim, lai Ukrainas autovadītājiem tiktu atjaunoti pārvadājumu ierobežojumi,” raksta Reuters.

Protestu laikā, kad pie lielākajiem robežšķērsošanas punktiem veidojās milzīgas rindas – pat 18 km garumā, Ukraina atvēra robežšķērsošanas punktu Dolhobičovā-Uhriņivā, lai ļautu izbraukt tukšajām kravas automašīnām. Kāds poļu pārvadātājs Reuters sacījis, ka šis solis ir izdevīgs Ukrainai, jo viņu pārvadātāji tiek prom ātrāk, taču Polijas pārvadātājiem joprojām jāgaida rindās.

BNN jau ziņoja, ka gan Polijas, gan Slovākijas autopārvadātāji protestē, jo Ukrainas pārvadātāji sniedzot pakalpojumus par zemākām cenām. Polijas autopārvadātāji protestu sāka 6.novembrī, aicinot ES atjaunot atļauju sistēmu, kas tika atcelta pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, ar izņēmumiem attiecībā uz humāno palīdzību un militārām piegādēm.

Lasiet vairāk: Slovākijas autopārvadātāji draud bloķēt robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas