Slovākijas premjera slepkavības mēģinājumā apsūdzētajam izvirzītas apsūdzības terorismā

Pret aizdomās turamo par maijā notikušo atentāta mēģinājumu pret Slovākijas populistisko premjerministru Robertu Fico tagad ir izvirzītas apsūdzības par terorakta sarīkošanu, ceturtdien, 4.jūlijā, paziņoja Slovākijas ģenerālprokurors, ziņo “Reuters”.

Fico maija vidū Handlovā pēc valdības sanāksmes tika četras reizes sašauts no tuvas distances. Aizdomās turamais, Jurajs C., tika uzreiz aizturēts un sākotnēji viņam tika izvirzīta apsūdzība slepkavības mēģinājumā.

“Pamatojoties uz iegūtajiem pierādījumiem, apsūdzētā darbība turpmāk tiks juridiski kvalificēta kā sevišķi smags teroristu uzbrukuma noziegums,” ceturtdien sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja ģenerālprokurors Marošs Žilinka, nesniedzot sīkāku informāciju.

Saskaņā ar Slovākijas krimināllikumu apsūdzētajam, ja viņš tiks atzīts par vainīgu, saskaņā ar jauno klasifikāciju var tikt piespriests mūža ieslodzījums. Iepriekš viņam draudēja 25 gadi līdz mūža ieslodzījums.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem aizturētais vīrietis paziņojis, ka ir vēlējies ievainot premjerministru, bet ne nogalināt, jo viņš neatbalstīja valdības politiku, tostarp īpašā prokurora biroja likvidēšanu un valsts militārās palīdzības pārtraukšanu Ukrainai.

Fico joprojām atveseļojas mājās.

Lasiet arī: VIDEO | Slovākijas premjerministrs pirmajā uzrunā kopš slepkavības mēģinājuma tajā vaino opozīciju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas