VIDEO | Slovākijas premjerministrs pirmajā uzrunā kopš slepkavības mēģinājuma tajā vaino opozīciju

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico (Robert Fico) pirmo reizi kopš pagājušajā mēnesī tika smagi ievainots slepkavības mēģinājumā trešdien, 5.jūnijā, 14 minūšu garā iepriekš ierakstītā video runā, kas tika publicēta sociālajā tīklā “Facebook”, uzrunāja tautu, un vainoja savus politiskos oponentus uzbrukuma kurināšanā un paziņoja, ka ir piedevis uzbrucējam, ziņo “Politico”.

Fico tika vairākas reizes sašauts politiskajā pasākumā 15.maijā Slovākijas pilsētā Handlovā.

Slovākijas premjerministrs paziņoja, ka nevērsīsies tiesā pret vainīgo, kā arī neprasīs nekādu kompensāciju par nodarīto kaitējumu.

“Es viņam piedodu un ļaušu viņam pašam savā galvā apdomāt, ko viņš izdarīja un kāpēc viņš to izdarīja,” sacīja Fico, vienlaikus atzīstot, ka uzbrukums viņam ir radījis “daudz sāpju un ciešanu”.

Taču viņa politiskie oponenti netika cauri tik viegli, un Fico apgalvoja, ka šāvējs “bija Slovākijas opozīcijas aktīvists…

ļaunuma un politiskā naida vēstnesis, kuru politiski neveiksmīgā un neapmierinātā opozīcija ir uzkurinājusi līdz nevaldāmiem apmēriem”.

 

“Opozīcijai būs, par ko padomāt. Ja tā turpinās, kā līdz šim, 15.maija šausmas, kuras jums visiem bija iespēja redzēt gandrīz vai tiešraidē, turpināsies, un būs vēl vairāk upuru,” viņš piebilda.

Fico video arī pateicās slimnīcai, tās ārstiem un darbiniekiem par lielisko medicīnisko aprūpi.

Fico uzbrucējs tika identificēts kā 71 gadu vecais Jurajs Cintula (Juraj Cintula), bijušais apsargs un dzejnieks, kurš, kā tiek apgalvots, varasiestādēm sacīja, ka nepiekrita Slovākijas līdera prokrieviskajai politikai un tāpēc veica šaušanu.

Fico piebilda, ka viņš “pakāpeniski” atgriezīsies pie saviem pienākumiem “jūnija beigās vai jūlija sākumā”.

Lasiet arī: Slovākijas premjerministrs Fico pēc vairākām operācijām pamet slimnīcu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas