Slovākijas premjerministrs Fico pēc vairākām operācijām pamet slimnīcu

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pēc atentāta mēģinājuma tika palaists mājas aprūpē, piektdien, 31.maijā, paziņoja slimnīca, bet ceturtdien tā apstiprināja, ka Fico veselības stāvoklis ir uzlabojies pēc viņam veiktajiem papildu izmeklējumiem un rehabilitācijas uzsākšanas, ziņo “Politico”.

Tika ziņots, ka viņš viņš ceturtdienas vakarā ar helikopteru tika pārvests uz galvaspilsētu Bratislavu un nogādāts mājās, lai turpinātu savu garo atveseļošanās ceļu.

“Vēlos izmantot šo iespēju un sirsnīgi pateikties viņam par to, ka viņš bija disciplinēts pacients,

mūsu izcilajai veselības aprūpes komandai par izcilo darbu, visiem bruņotajiem spēkiem par profesionālo pieeju un visiem cilvēkiem par spēcīgo pozitīvo enerģiju, ko viņi mums sūtīja,” teikts slimnīcas direktores paziņojumā.

15.maijā Handlovā uzbrucējs no tuvas distances ar četrām lodēm sašāva Fico, un 59 gadus vecais premjerministrs guva dzīvībai bīstamus ievainojumus, un viņam tika veiktas vairākas operācijas.

Aizdomās par slepkavības mēģinājumu apsūdzētais uzbrucējs, kuru vietējie plašsaziņas līdzekļi nosauca par 71 gadu veco Juraju Cintulu, ir aizturēts apcietinājumā. Pašlaik viņš ārstējas psihiatriskajā klīnikā, un, ja viņu atzīs par vainīgu, viņam draud mūža ieslodzījums cietumā.

Lasiet arī: VIDEO | Sašautā Slovākijas premjerministra Fico stāvoklis pēc smagas operācijas stabils, bet smags

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas