Smiltēns saskata 14.Saeimas komisiju veidošanu pēc valdības aprišu noteikšanas

14.Saeimas komisiju sastāvs būtu veidojams pēc tam, kad būs skaidras jaunās valdības aprises, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Šodienas jautājums norādīja Saeimas priekšsēdētāja amatā ievēlētais Edvards Smiltēns (AS).

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Saeimas komisijām jāsāk strādāt iespējami ātri, taču to kvalitatīvi var izdarīt tikai tad, kad ir zināmas valdības aprises, lai komisiju sastāvu varētu vai nu spoguļot, vai «veidot pa diagonāli».

«Šis [valdības aprises] ir jāzina, lai mēs varētu kvalitatīvi izveidot sastāvu, kas varētu ļoti cieši strādāt ar valdību, risinot ļoti svarīgas lietas,» skaidroja Smiltēns.

Tāpat viņš norādīja, ka Saeimas darbā aktīvāk jāiesaista opozīcija, kā arī opozīcijai būtu jāpiedāvā arī vadīt kādas no Saeimas komisijas.

Vienlaikus Smiltēns sola neļaut no Saeimas tribīnes nodarboties ar citu kolēģu apvainošanu, demagoģiju un populismu – viņš apņēmies strikti sekot sēdēs paustajam, plānojot aizliegt minētās aktivitātes.

Līdz ar Smiltēnu Saeimas priekšsēdētāja amatam Apvienotais saraksts (AS) izskatīja arī AS politiķa Māra Kučinska kandidatūru, taču politiskā spēka valde pieņēma lēmumu amatam virzīt Smiltēnu.

Viņš pauda, ka AS katram amatam ir vairāki kandidāti un Saeimas spīkera amats nebija izņēmums.

Piemēram, Saeimas frakcijas vadītāja amatam AS esot pat trīs kandidāti.

Kā BNN iepriekš ziņoja, deputāti otrdien, 1.novembrī, ievēlēja jauno 14.Saeimas Prezidija sastāvu – parlamenta priekšsēdētāju, divus viņa biedrus, kā arī Saeimas sekretāru un viņa biedru.

Lasiet arī: 14.Saeimas prezidijā trīs potenciālās koalīcijas un divi opozīcijas partiju deputāti

14.Saeimas Prezidijā būs pārstāvēti potenciālās koalīcijas politiskie spēki Apvienotais saraksts (AS), Jaunā vienotība (JV) un Nacionālā apvienība (NA), kā arī iezīmētajā opozīcijā nokļuvušās partijas – Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Progresīvie.

Savus pārstāvjus amatiem Saeimas Prezidijā virzīja arī potenciālās opozīcijas partijas Stabilitātei! un Latvija pirmajā vietā, taču šiem kandidātiem neizdevās iegūt balsu pārsvaru.

Lemjot par 14.Saeimas Prezidija locekļiem, lielākoties atšķirīgi no vairākuma balsojuši Stabilitātei! deputāti.

Balsošanas process par visiem Saeimas Prezidija kandidātiem kopumā aizņēma apmēram piecas stundas.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas