Šodien gaisa temperatūra tuvosies +25 grādiem

Otrdien, 9.aprīlī, un trešdien mākoņi mīsies ar sauli un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Otrdien dominēs lēns vējš, taču trešdien tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pakāpeniski pieņemsies spēkā, kļūstot brāzmaināks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Šajās dienās turpinās ieplūst siltāka gaisa masa – ja otrdienas naktī minimālā gaisa temperatūra saglabāsies +4…+10 grādu robežās, tad trešdien tā pārsvarā būs +10…+13 grādi. Tāpat jūtami siltāks būs arī diennakts gaišajās stundās, kad termometra stabiņš daudzviet pakāpsies līdz +17…+22 grādiem, otrdien, kas būs šīs nedēļas vissiltākā diena, tas vietām pietuvosies +25 grādu atzīmei. Vietām Kurzemes piekrastē gaiss neiesils vairāk par +8…+13 grādiem, līdz ar to Latvijas teritorijā dienas laikā būs novērojami lieli temperatūras kontrasti.

Nedēļas otrā puse nesīs izmaiņas laikapstākļos, jo termometra stabiņš +15 grādu atzīmi sasniegs vairs tikai vietām, kā arī kļūs vējaināks, līdz ar to sajūtu temperatūra būs vēl zemāka. Pretstatā nedēļas iesākumam, kad laiks būs lielākoties sauss, tās turpinājumā lietus lāses varēs manīt jau biežāk. Šādi laikapstākļi saglabāsies arī nākamās nedēļas pirmajās dienās.

Lasiet arī: Pirmajos trīs mēnešos Latvijā konstatētas 39 saslimšanas ar Laimas slimību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas