Šodienas laika prognoze: Gaiss iesils līdz +10 grādiem

Otrdien, 26.martā, mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, dažviet uzlīs, no rīta gaidāms arī slapjš sniegs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sinoptiķi aicina ceļas satiksmes dalībniekus būt īpaši piesardzīgiem  tieši rīta stundās – dažviet redzamību apgrūtinās migla, un atsevišķos posmos, gaisa temperatūrai pazeminoties zem  0 grādu atzīmes, ceļi saglabāsies slideni. Gaiss iesils līdz +5…+10 grādiem, tik vietām līča piekrastē būs par kādu grādu vēsāk.

Trešdien Latvijas teritorijā no dienvidiem pakāpeniski sāks ieplūst siltā gaisa masa, kas atnesīs pavasarīgākus laika apstākļus.

LVĢMC atzīmē, ka gan trešdien, gan ceturtdien biežāk uzspīdēs saule un kā dienas, tā arī nakts aizritēs ar lielākoties sausu laiku. Valsts teritorijā nedaudz pastiprināsies vējš, kas dominēs no dienvidaustrumiem un brīžiem būs brāzmains. Gaisa temperatūra pakāpeniski sāks paaugstināties. Naktīs minimālā gaisa temperatūra lielākoties būs 0…+5 grādu robežās. Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10…+15 grādi, vienīgi dažviet Kurzemē līča piekrastē termometra stabiņš pieturēsies pie +6…+10 grādu atzīmes.

Tāpat sinoptiķi norāda, ka nedēļas izskaņā lietus plašākā teritorijā gaidāms piektdien, brīvdienās tie mitēsies un būs novērojami tikai vietām. 

Šī brīža prognoze liecina, ka Lieldienās saglabāsies siltais laiks, dažviet Latvijā gaiss varētu iesilt līdz pat +21 grādam. Pastāv varbūtība, ka siltajā gaisā veidosies gubu lietus mākoņi, līdz ar to dažviet Pirmajās un Otrajās Lieldienās iespējams būs novērojami arī pērkona negaisi.

Prognozes nākamajām brīvdienām ir mainīgas, tādēļ sekojiet līdzi jaunākajai informācijai,  norāda LVĢMC.

Lasiet arī: Elektrības vidējā cena Latvijā palielinājās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas