Šogad VAD uzņemtie puiši dienēs Ādažos

Šajā gadā Valsts aizsardzības dienestā (VAD) uzņemtos 300 jauniešus nosūtīs dienēt uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi Ādažos, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pirmais iesaukums dienestu sāks šī gada 1.jūlijā uz brīvprātības pamata, bet no 2024.gada 1.janvāra dienests būs obligāts. Šogad plānots uzņemt 300 jauniešus.

Arī otrajā iesaukumā sākotnēji Latvijas pilsoņi tiks aicināti iestāties brīvprātīgi. Taču, ja būs tāda nepieciešamība, trūkstošo personu skaitu vecumā no 18 līdz 19 gadiem iesauks, nosūtot lēmumu par iesaukšanu Valsts aizsardzības dienestā uz elektronisko adresi vai deklarēto dzīvesvietas adresi, vai izsniegs personīgi.

Iepriekš izskanējis, ka nākamgad varētu uzņemt 600 jauniešus.

Brīvprātīgā pieteikšanās valsts aizsardzības dienesta pirmajam iesaukumam notiks līdz 15.maijam. Pilsoņi var zvanīt uz tālruni 67072793, rakstīt uz e-pasta adresi vad@klustikaravirs.lv, vai doties uz Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centru Krustabaznīcas ielā 9, Rīgā.

AM norādīja, ka uzņemtos 300 jauniešus nosūtīs dienēt uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi. Brigāde atrodas Ādažu bāzē. VAD dalībnieki mitināsies nesen celtās kazarmās, ēdīs Baltijā lielākajā militārajā ēdnīcā, trenēsies Ādažu poligonā un, iespējams, arī citviet Latvijā.

Lai arī sākotnēji likumā bija paredzēts, ka iesaucamo veselības stāvokli izvērtēs ģimenes ārsti, beigās nolemts, ka jauniešus pārbaudīs armijas struktūras. AM jau pērn norādīja, ka VAD militārā dienesta veidos netiks uzņemti cilvēki ar hroniskām veselības problēmām, piemēram, nopietnām infekciju slimībām vai ierobežotu kustību mobilitāti.

Lasiet arī: Šovasar Latvijā sāks ieviest valsts aizsardzības dienestu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas