SOK diskvalificē Krievijas Olimpisko komiteju

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ceturtdien, 12.oktobrī, apturēja Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) darbību, taču tā nav mainījusi savu nostāju attiecībā uz iespējamo Krievijas sportistu dalību 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, ziņo BBC.

SOK paziņojumā norādīja, ka Krievijas, 5.oktobra, lēmums iekļaut okupēto teritoriju – Doneckas, Hersonas, Luhanskas un Zaporožjes – reģionālās sporta organizācijas savā [ROC] sastāvā, ir Olimpiskās hartas pārkāpums, jo tas “aizskar Ukrainas Nacionālās olimpiskās komitejas teritoriālo integritāti”. Pārkāpuma dēļ ROC darbība ir apturēta, un

lēmums stājas spēkā nekavējoties un paliks spēkā “līdz turpmākam paziņojumam”.

Tas nozīmē, ka ROK “vairs nav tiesīga darboties kā pilnvērtīga nacionālā olimpiskā komiteja” un “nevar saņemt finansējumu no Olimpiskās kustības”.

ROC nosodīja SOK lēmumu, saucot to kā “neproduktīvu lēmumu ar acīmredzamiem politiskiem motīviem”.

SOK piebilda, ka par to, vai Krievijas sportisti 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs varēs startēt kā neitrāli sportisti, tiks lemts “piemērotā laikā”.

Ukraina ir brīdinājusi par iespējamu 2024.gada olimpisko spēļu boikotu Parīzē, ja netiks saglabāts pilnīgs aizliegums Krievijas un Baltkrievijas sportistiem. Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks uzsvēra, cik svarīgs ir šis lēmums, norādot, ka “sportu nevar izolēt no politikas”, un apsūdzēja Krieviju, ka tā izmanto “sportistus kā propagandu”.

Lasiet arī: VIDEO | Krievi pastiprina uzbrukumus Ukrainas austrumos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas