VIDEO | Krievi pastiprina uzbrukumus Ukrainas austrumos

Mēģinot aplenkt Ukrainas spēkus Ukrainas austrumos, Krievijas karaspēks ir uzsācis virkni plaša mēroga ofensīvu, kurās iesaistīti tūkstošiem karavīru. Ukraina ir zaudējusi kontroli pār dažām pozīcijām Avdijivkas ziemeļu pievārtē (Doneckas apgabalā), kurai jau pāris dienas nepārtraukti uzbrūk Krievija. Tomēr Ukrainas spēki joprojām kontrolē galvenās pilsētas daļas trešdien, 11.oktobrī, vēstī Politico.

“Situācija ir sarežģīta. Jau otro dienu turpinās intensīvas kaujas. Aplenkuma draudi pastāv jau gandrīz gadu, bet mūsu spēki turpina turēt aizsardzības līnijas,” īsā vēstījumā no frontes līnijas trešdien ziņoja Avdijivkas militārās pārvaldes vadītājs Vitālijs Barabašs.

Ukrainas bruņotie spēki ziņoja, ka Krievijas spēki Avdijivkas apkaimē uzsākuši plaša mēroga uzbrukumu, kurā iesaistīti līdz pat trīs bataljoni (vienā Krievijas bataljonā ir 800 karavīru) ar tankiem un bruņumašīnām. Tomēr

ukraiņu aizstāvji veiksmīgi atvairīja visus uzbrukumus un saglabāja savu pozīciju kontroli,

paziņoja Ukrainas ģenerālštāba preses pārstāvis Andrijs Kovaļovs.

Vietējais komandieris ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis Telegram ziņoja, ka Ukrainas spēki ir iznīcinājuši gandrīz 100 militārās tehnikas vienības, tostarp iznīcinātāju Su-25. Viņš arī minēja, ka ienaidnieks diennaktī esot veicis 26 gaisa uzlidojumus, iesaistījies 56 kaujas sadursmēs un veicis 849 artilērijas uzbrukumus.

Pastiprinoties kaujām, ir ievērojami pieaudzis krievu kaujās bojā gājušo skaits, un Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka kopš otrdienas ir nogalināti 840 krievi. Ukraina savus datus par upuriem nepublicē.

Otrdien Krievijas prokara Telegram kanāli slavēja spēcīgo uzbrukumu Ukrainas pozīcijām, bet trešdien Krievijas militārie blogeri atzina, ka ukraiņi turas uz līnijas un kavē Krievijas mēģinājumus tos aplenkt.

Kā ziņo Ukrainas militārais žurnālists Jurijs Butusovs,

Krievijas ofensīva ir paredzēta, lai ielenktu Ukrainas spēkus

un aizsargātu Donecku – lielāko Krievijas okupēto pilsētu Ukrainā. Avdijivka ir kritiski svarīgi vārti uz Donecku un ir galvenais komunikāciju mezgls okupētajās teritorijās. Viņš rakstīja ka, lai Krievijas prezidents Vladimirs Putins nostiprinātu kontroli pār ieņemto Donbasu, viņam ir jānovirza frontes līnija no Doneckas.

Uzbrukums rada spiedienu uz Ukrainas armiju pārvietot resursus no dienvidu frontes, kur tā lēni gūst panākumus pret spēcīgo Krievijas aizsardzību, lai nostiprinātu savas pozīcijas austrumos.

Notiekošās intensīvās kaujas iztukšo ievērojamu ieroču un munīcijas daudzumu, liekot Kijevai meklēt papildu atbalstu vairākās NATO sanāksmēs, kas paredzētas Briselē un sāksies trešdien.

BNN jau ziņoju, ka trešdien, 11.oktobrī, Ukrainas prezidents ieradās Briselē, lai apspriestu NATO un citu valstu atbalstu Ukrainai, kur ASV paziņoja par jaunu 200 miljonu ASV dolāru palīdzības paketi Ukrainai, Vācija paziņoja par “ziemas paketi” 1 miljarda eiro vērtībā, kā arī Dānija un Beļģija solīja F-16 iznīcinātāju piegādi.

Lasiet arī: Zelenskis ierodas Briselē negaidītā vizītē pirms NATO sanāksmes

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas