Šonedēļ atgriezīsies vasarīgi sauss laiks

Jūnijs iesākās ar vēsu un mitru laiku. Dažviet tika uzstādīti jauni aukstuma rekordi, bet Stendes novērojumu stacijā – pārspēts arī visas Latvijas 2.jūnija minimālās gaisa temperatūras rekords, atgādina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tomēr šajā nedēļā, valsts teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, gaidāms sausums un silttums. Dienās termometra stabiņš pakāpsies virs +25 grādu (pēc Celsija) atzīmes.

Pirmdien gaidāms lielākoties saulains un sauss laiks. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +16…+2 grādi, vietām rietumu un centrālajos rajonos sasniedzot pat +22 grādus.

Otrdien laika apstākļi būs līdzīgi – debesīs saglabāsies neliels mākoņu daudzums, laiks būs sauss, pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +4…+8 grādiem, piekrastes rajonos gan varētu būt par kādu grādu siltāk. Dienā gaiss lielākoties iesils līdz +21…+26 grādiem, piekrastē – līdz +18…+23 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas.

Laiks būs sauss un mierīgs.

Naktīs teritorijas lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra būs +8…+13 grādu robežās. Dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+27 grādiem, vien vietām piekrastes rajonos gaiss neiesils vairāk par +15…+20 grādiem.

Neraugoties uz to, ka vietām ir lijis, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem, dodoties pie dabas!

Centrs vēlas pievērst mūsu uzmanību arī tam, ka jaunnedēļ, debesīm skaidrojoties, UV indekss būs vidēji augsts. Tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Par UV indeksu vairāk lasiet šeit

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas