Šonedēļ kļūs vēl siltāk, nedēļas otrajā pusē gaidāmi nokrišņi

Aizvadītā nedēļa bija saulaina un sausa, arī tuvākajās dienās ir gaidāms sauss un silts laiks. Tomēr nedēļas otrajā pusē mākoņu daudzums palielināsies un rietumos palaikam līs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Nedēļas gaitā valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss, nedēļas nogalē dienās daudzviet gaiss iesils virs +27 grādiem (pēc Celsija), līdz ar to

gaidāms pirmais šīs vasaras nozīmīgais karstuma periods.

Pirmdien debesis būs skaidras un – kaut pēcpusdienā no dienvidiem mākoņu daudzums palielināsies – nokrišņi nav gaidāmi. Lēns vējš dienā iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem un pūtīs lēni līdz mēreni, gaiss iesils līdz +19…+24 grādiem.

Otrdien un trešdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – debesis būs daļēji mākoņainas, bez nokrišņiem. Vējš būs lēns, vien trešdien pēcpusdienā piekrastē tas pūtīs no ziemeļiem un nedaudz pastiprināsies. Otrdien naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+12 grādiem, bet nakts uz trešdienu būs nedaudz siltāka. Maksimālā gaisa temperatūra būs +21…+27 grādi, vien vietām piekrastē gaiss neiesils vairāk par +19…+20 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē gaidāmas izmaiņas laikapstākļos – ceturtdien un piektdien vietām Kurzemē, nedēļas nogalē jau arī citviet gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pēc šī brīža prognozes, visvairāk nokrišņu būs sestdien. Naktis kļūs siltākas – minimālā gaisa temperatūra gaidāma +15…+20 grādu robežās.

Dienās daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs +27 grādu atzīmes.

Sausuma periodam turpinoties, tuvākajās dienās valsts lielākajā daļā saglabāsies augsta ugunsbīstamība, tāpēc centrs aicina būt atbildīgiem un piesardzīgiem, dodoties pie dabas!

Debesīm skaidrojoties, UV indekss būs vidēji augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas