Šonedēļ sola siltākas naktis, tās vidū – lietu un brāzmainu vēju

Arī tuvākajās dienās gaidāmi mainīgi laikapstākļi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Darba nedēļa iesāksies mierīga, taču jau otrdien vakarā pietuvosies plašs ciklons no rietumiem.

Tas daudzviet Latvijā nesīs lietu un brāzmainu vēju, dažviet pat iespējams pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Ciklona ietekmei mazinoties, nedēļas otrajā pusē laiks kļūs patīkamāks, bet brīvdienās atkal vietām nolīs.

Pirmdien ir gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Dienā gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem. Nākamajās dienās, ieplūstot siltākai gaisa masai, kā naktīs, tā arī dienās kļūs vēl nedaudz siltāks, termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +11 grādu (pēc Celsija) atzīmi. Šī brīža prognoze liecina, ka

dažviet piektdien varētu būt sagaidāmi pat +25 grādi.

Nedēļas vidū mākoņi turpinās mīsies ar sauli. Pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, naktī uz otrdienu uzlīs tik vietām, bet jau dienas vidū, sākot rietumiem, Latviju šķērsos nokrišņu zona – teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, kas vietām būs stiprs un iespējams arī pērkona negaiss.

Arī trešdien daudzviet uzlīs, taču nokrišņu intensitāte būs neliela. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas jau otrdien piekrastes rajonos pastiprināsies no dienvidrietumiem un kļūs brāzmains. Visstiprāk tas gan pūtīs tieši trešdien, brāzmas sasniedzot 15-19 m/s, jūras piekrastē iespējams pat 20 m/s. Ieplūstot siltākai gaisa masai, naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +11…+17 grādu robežās. Otrdien dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +19…+24 grādiem, bet trešdien gan neiesils vairāk par +20 grādiem.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms sausāks un mierīgāks laiks, taču brīvdienās mākoņu daudzums atkal palielināsies, palaikam uzlīs un brīžiem vējš kļūs brāzmaināks. Gaiss gan saglabāsies silts, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zem +12 grādu atzīmes, bet piektdien, kā jau tika minēts, vietām gaidāmi pat +25 grādi!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas