Spānijā “nošauts” krievu Mi-8 pilots, kurš pārlidoja uz Ukrainu

Tiek ziņots, ka pagājušajā nedēļā Spānijā nošautā vīrieša līķis ir Krievijas pilota Maksima Kuzminova līķis, kurš ar helikopteru Mi-8 2023.gada augustā pārlidoja uz Ukrainas teritoriju. Lai gan Spānijas policija nav publiski apstiprinājusi vīrieša identitāti, Ukrainas izlūkdienesti pirmdien apstiprināja Kuzminova nāvi, 20.februārī, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Ukrainas Aizsardzības izlūkdienesta pārstāvis komentārā “Ukrainska Pravda” apstiprināja Kuzminova nāves faktu. “Viņš nolēma doties uz Spāniju, nevis palikt šeit. Viss, kas mums zināms – viņš uzaicināja savu bijušo pie sevis un pēc tam tika atrasts nošauts, ” sacīja preses pārstāvis.

Spānijas iestādes informēja BBC, ka upuris, iespējams, dzīvojis ar viltus identitāti. Spānijas ziņu aģentūra “Efe” ziņojot, ka līķis tika atrasts netālu no kāda īpašuma Viljahojosas pilsētā Spānijas austrumu piekrastē, līķis piederējis Kuzminovam, dokumentos bija norādīta viņa pilsonība, taču cits vārds.

Netālu no nozieguma vietas ticis atrasts arī sadedzis auto, ko, iespējams, izmantojuši uzbrucēji.

Kā ziņots, Kuzminovs pagājušajā gadā sazinājās ar Ukrainas slepenajiem dienestiem un īstenoja operāciju “Siņica”, 9.augustā pārlidojot ar helikopteru Mi-8 pāri robežai un nosēžoties Ukrainas austrumos. Divas personas, kas atradās salonā, nezinot par viņa plāniem, tika nošautas, kad pēc nosēšanās bēga uz robežu. Kuzminovs, kurš arī tika sašauts kājā, slepkavības piedēvēja Krievijas spēkiem.

Septembrī notikušajā preses konferencē Kuzminovs sacīja, ka aizbēdzis uz Ukrainu, jo iebildis pret Krievijas karu Ukrainā.

Viņš arī sacīja, ka Ukraina viņam apsolījusi 500 000 ASV dolāru valsts pabalstos, jaunus dokumentus un aizsardzību viņa ģimenei.

Ukrainas varas iestādes piedāvāja Kuzminovam iespēju palikt Ukrainā,

kā apstiprināja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs. Daņilovs pauda pārliecību, ka Kuzminovs Ukrainā būtu saņēmis aizsardzību, un “es nedomāju, ka viņi šeit būtu rīkojušies tik necienīgi kā Spānijā,” viņš sacīja.

Krievijas varas iestādes oficiāli nav komentējušas notikušo. Taču Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins otrdien Kuzminovu nodēvēja par “nodevēju” un “morālu līķi”.

Dažus mēnešus pēc bēgšanas, Krievijas valsts televīzijā, kāds vīrietis, kurš iespējams, bija Krievijas izlūkdienesta virsnieks, sacīja: “Es nedomāju, ka viņš nodzīvos pietiekami ilgi, lai stātos tiesas priekšā.”

Lasiet arī: Ksenijas Sobčakas bijušie darbinieki notiesāti izspiešanas lietā saistībā ar “Rosteh” vadītāju

Lasiet arī: Vīķe-Freiberga: Navaļnija mocīšana ieslodzījumā bijis kā tests, ko Putins īstenojis ļaundabīgos nolūkos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas