Ksenijas Sobčakas bijušie darbinieki notiesāti izspiešanas lietā saistībā ar “Rosteh” vadītāju

Maskavas tiesa 12.februārī piesprieda trīs bijušajiem Krievijas influenceres Ksenijas Sobčakas darbiniekiem 7,5 un septiņu gadu cietumsodus par mēģinājumu izspiest naudu no valstij piederošā aizsardzības nozares konglomerāta “Rosteh” vadītāja Sergeja Čemezova, ziņo The Moscow Times.

Kā ziņo medijs, lieta tika ierosināta jau 2022.gada augustā pēc prezidenta Vladimira Putina tuva līdzgaitnieka, “Rosteh” vadītāja Sergeja Čemezova lūguma, kurš apsūdzēja vairāku “Telegram” ziņu kanālu administratorus naudas izspiešanā apmaiņā pret negatīvu ziņu neatspoguļošanu medijos un apgalvoja, ka Kirils Suhanovs, bijušais Sobčakas mediju grupas “Ostorožno, Media” biznesa vadītājs, mēģinājis no viņa izspiest 11 miljonus rubļu.

Suhanovs 2022.gada oktobrī tika aizturēts Maskavas restorānā, saņemot skaidru naudu no Čemezova pārstāvja Andreja Balduhajeva. Kopā ar Suhanovu tika aizturēts arī bijušais modes žurnāla “Tatler Russia” redaktors Arians Romanovskis. Dažas dienas vēlāk par tām pašām apsūdzībām tika aizturēts Tamerlans Bigajevs, bijušais prokremliskā tabloīda “Life.ru” žurnālists.

Maskavas tiesa visus trīs atzina par vainīgiem izspiešanā un piesprieda Suhanovam 7,5 gadus

stingra režīma cietumā. Taču Romanovskis un Bigajevs katrs saņēma septiņus gadus stingra režīma cietumā.

Visi trīs apsūdzībās par izspiešanu savu vainu neatzina. Suhanovs gan atzina, ka restorānā saņēma 800 000 rubļu, taču noliedza, ka viņam esot piekļuve “Telegram” kanālam, kurā tika publicēta inkriminējoša informācija par Čemezovu.

Sobčaka, kura sekojot apsūdzībām, 2022.gada novembrī viesojās “Rosteh” birojā un kameras priekšā publiski atvainojās, pirmdienas spriedumu nodēvēja par “vairāk nekā netaisnību”, savā “Telegram” kanālā rakstot, ka izpildījusi visas norunas, lai panāktu sapratni attiecībā uz Suhanovu, Romanovski un Bigajevu.

“Kāpēc jāgrauj jaunu cilvēku dzīves?” viņa piebilda, “Kāpēc tāda nesamērība? Par ko? 7,5 gadi? Lai atriebtos?”

Arī “Instagram” Sobčaka izteikusies par sodu, publicējot melnu bildi un rakstot, ka sods ir līdzvērtīgs slepkavībai. “Neviens vārds nevar aprakstīt to, kā jūtos es, ģimene un draugi,” rakstīja Sobčaka.

Lasiet arī: Krievijas slavenību gandrīz kailā ballīte izpelnās negatīvu reakciju; draud piecu gadu cietumsods

Lasoet arī: Krievu reperis, arestēts par iespējamu “LGBT propagandas” izplatīšanu, saņem militāro pavēsti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas