Krievu reperis, arestēts par iespējamu “LGBT propagandas” izplatīšanu, saņem militāro pavēsti

Krievijas reperis Nikolajs Vasiļjevs jeb VACIO, kurš tika arestēts par “ekstrēmistiskās” LGBT gandrīz kailās ballītes apmeklēšanu, saņēmis militāru pavēsti, atsaucoties uz The Moscow Times ziņoto, 8.janvārī, raksta Kyiv Post.

Gandrīz kailajā ballītē Vasiļjevs bija uzvilcis tikai zeķi uz sava dzimumlocekļa, kas izpelnījās sašutumu, un, lai gan VACIO Krievijas varasiestādēm noliedza savu saistību ar LGBT kustību un apgalvoja, ka nav gejs, Maskavas tiesa viņam piesprieda naudas sodu un

15 dienas cietumā par sīko huligānismu un “geju propagandas” izplatīšanu.

Pēc 15 dienu cietumsoda izciešanas Krievijas reperis, kuru apmeklēja Krievijas Sabiedriskās uzraudzības komisijas loceklis Aleksejs Lobarjovs, pēc tam tika nogādāts militārās reģistrācijas nodaļā, kur viņš saņēmis militāro pavēsti 9.janvārim un pēcāk tika nogādāts policijā, kur viņš tika atkal arestēts par huligānismu un viņam tika piespriests apcietinājums uz vēl 10 dienām.

Lai gan Vasiļjevu bija paredzēts atbrīvot piektdien, viņš joprojām būs apcietināts dienā, kad viņam paredzēts ierasties armijas iesaukšanas centrā, sacīja Lobarjovs.

Vasiļjevam “nedraud dienests armijā”, jo veselības stāvokļa dēļ viņš neatbilstot prasībām, sacīja Lobarjovs.

BNN jau ziņoja, ka pēc tam, kad atklātībā nonāca 21.decembrī notikušās privātās ballītes fotogrāfijas, tās Krievijas sabiedrībā izpelnījās negatīvu reakciju, kas beidzās ar dažādu Krievijas mākslinieku, piemēram, Filipa Kirkorova, Eirovīzijas uzvarētāja Dima Bilana, Ksenijas Sobčakas un ballītes rīkotājas Anastasijas Ivļejevas atvainošanos kameras priekšā un sodu saņemšanu.

Ballīte notika Krievijai izšķirošā brīdī, kad nākammēnes aprit divi gadi, kopš tās iebrukuma Ukrainā un martā paredzētajām prezidenta vēlēšanām. 

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas