Krievijas slavenību gandrīz kailā ballīte izpelnās negatīvu reakciju; draud piecu gadu cietumsods

Gandrīz kailā ballīte Maskavas naktsklubā, kas tika rīkota laikā, kad Krievija karo ar Ukrainu un varasiestādes īsteno arvien konservatīvāku sociālo politiku, ir izraisījusi neparasti spēcīgu negatīvu reakciju – cietumsodus, naudas sodus un asu kritiku, ceturtdien, 28.decembrī, ziņo Reuters.

Spēcīgā varas iestāžu, prokremliski noskaņoto likumdevēju un blogeru, valsts plašsaziņas līdzekļu un pareizticīgo baznīcas grupu reakcija jau vairākas dienas dominē ziņu virsrakstos, aizstājot stāstus par olu cenu kāpumu un inflāciju Krievijā.

Tīmeklī izplatījās video, kurā Putina preses pārstāvis klausās kāda ballītes apmeklētāja paskaidrojumus. Ziņu portāls Baza, kuram ir kontakti ar drošības dienestiem, ziņojis, ka karaspēks Ukrainā bijis viens no pirmajiem, kurš sūdzējies par ballīti, kā arī pasākuma fotogrāfijas nonākušas līdz prezidentam Putinam, kurš, kā ziņots, neesot bijis sajūsmā.

Krievijas organizācijas Līga par drošu internetu direktore Jekaterina Mizulina kritizēja ballīti kā cinisku un nepiedienīgu, sakot: “Mūsu karavīri frontes līnijā noteikti necīnās par šo,” vēsta Reuters.

Uz ballīti Maskavas naktsklubā Mutabor 21.decembrī,

ko organizēja blogere Anastasija Ivļejeva, bija ieradušies pazīstami dziedātāji, kas jau gadiem ilgi ir valsts televīzijas izklaides programmu galvenās zvaigznes, dažādos atkailinātos tērpos.

 

Pati Ivļejeva apmeklēja pasākumu 23 miljonus rubļu (228 288 eiro) vērtās rotaslietās, laikā, kad liela daļa krievu knapi savelk galus un pēc pasākuma publicējusi jau divus atvainošanās video. Otrajā atvainošanās video, kas tika publicēts 27.decembrī, blogere pauda nožēlu, atzina, ka ir pelnījusi sodu, un pauda cerību uz “otru iespēju”.

Kopš tā laika viņas vārds ir pazudis kā viena no Krievijas lielākā mobilo sakaru operatora MTS publiskajām sejām. Nodokļu iestādes uzsākušas izmeklēšanu, par ko draud piecu gadu cietumsods, un Maskavas tiesa pieņēmusi prasību, no kādas indivīdu grupas, kurā tika pieprasīts, lai Ivļejeva samaksā vienu miljardu rubļu (9 927 359 eiro) par “morālām ciešanām”, līdzekļus novirzot valsts fondam Ukrainas kara veterānu atbalstam, gadījumā, ja prasība tiks apmierināta.

Atvainošanās video ir publicējuši daudzi slaveni ballītes apmeklētāji,

tostarp žurnāliste Ksenija Sobčaka, Putina krustmeita, bijusī prezidenta amata kandidāte un kuras mūžībā aizgājušais tēvs Anatolijs savulaik bija Putina draugs un priekšnieks.

Krievijas reperim Nikolajam Vasiļjevam (Vacio), kurš ballīti apmeklēja tikai ar zeķi mugurā, tika piespriests 15 dienu cietumsods un 200 000 rubļu (1 985 eiro) naudas sods par “netradicionālu seksuālo attiecību” propagandu.

Citām slavenībām tika atcelti koncerti, zaudēts ienesīgs valsts televīzijas ētera laiks, atsaukti sponsoru līgumi un, kā ziņots, vismaz vienai slavenībai tika liegta iespēja filmēties jaunā filmā.

Arī Krievijas kara Ukrainā atbalstītāji ir sašutuši par notikušo. Kāda sieviete, kuras brāļadēls kaujā zaudēja abas kājas, ierosinājusi, lai slavenības kā atvainošanos labāk apmaksā kāju protēzes brāļadēlam.

Skandāls izcēlās laikā, kad Putins ir uzsvēris sociālo konservatīvismu, iestājies par daudzbērnu ģimenēm un nesenajā Augstākās tiesas spriedumā LGBT aktīvistus atzinis par “ekstrēmistiem”.

Lasiet arī: Krievijas Augstākā tiesa aizliedz “LGBT kustību”, atzīst to par “ekstrēmistisku”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas