Sprūds: Baltijas aizsardzības līnijas un Polijas ieceru savienošana būtu spēcīgs drošības garants

Plānotās Baltijas aizsardzības līnijas un Polijas militāro pretmobilitātes pasākumu savienošana būtu spēcīgs drošības garants reģionam un signāls, ka NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža ir aizsargāta, vizītes laikā Polijā izteicies Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Trešdien Sprūds darba vizītē apmeklēja Poliju, kur tikās ar Polijas aizsardzības ministra vietnieku Pāvelu Zaļevski, lai pārrunātu abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

Sprūds norādījis, ka Latvija un Polija ir NATO un Eiropas Savienības ārējās robežas drošības sardzē. Abām valstīm ir kopīga izpratne par šī brīža drošības izaicinājumiem un nepieciešamību stiprināt drošību mūsu reģionā, ne tikai sargājot austrumu robežu no agresorvalstu hibrīduzbrukumiem, bet arī fiziski izvēršot militāros pretmobilitātes pasākumus uz robežas.

“Mums nav ilūziju attiecībā pret Krieviju un tās imperiālistiskajiem nodomiem. Ja Baltijas valstis strādā pie kopīgas Baltijas aizsardzības līnijas izveides, tad Polija strādā pie sava pretmobilitātes projekta realizācijas uz austrumu robežas. Abu projektu savienošana būtu spēcīgs drošības garants un signāls, ka NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža ir aizsargāta,” uzsvēris Sprūds.

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunāja arī drošības situāciju reģionā un Polijas dalību NATO daudznacionālajā brigādē Latvijā. Tāpat ministri pārrunāja abu valstu sadarbību dronu koalīcijā un atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Latvija un Polija ir stratēģiski partneri, kurus vieno ilggadēja sadarbība aizsardzības jomā, klāsta Aizsardzības ministrija. Polijas karavīri ir būtiska daļa no Kanādas vadītās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā. Tāpat arī Polijas gaisa spēki ir vairākkārt veikuši Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju un ir veikuši būtisku ieguldījumu NATO kopējā atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā.

Lasiet arī: Pēc kārtējās “raustīšanās” nodokļu jautājumā prezidents kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas