“Stena Line” Latvijas pārstāvniecības apgrozījums pērn palielinājies par 6,5%

Prāmju operatora “Stena Line” Latvijas pārstāvniecība pagājušajā gadā strādāja ar 3,54 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā 2022.gadā, bet uzņēmuma peļņa palielinājās 2,6 reizes – līdz 162 910 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija.

“Stena Line” ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas nodarbojas ar jūras pasažieru un kravu pārvadājumiem. Latvijā atbalstu grupas sniegtajiem starptautiskajiem jūras pasažieru un kravu pārvadājumu pakalpojumiem nodrošina SIA “Stena Line”, kurai ir struktūrvienības Ventspilī un Liepājā.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn uzņēmums sniedza atbalsta funkciju nodrošināšanas pakalpojumus māteskompānijai. Iepriekš sniegtie papildu pakalpojumi māteskompānijai, nodrošinot ar personālu vienu no “Stena Line” grupas prāmjiem, tika pārtraukti pērn februārī.

Pērn kompānija sāka personāla nodrošināšanas pakalpojumu sniegšanu vadības un finanšu jomā grupas uzņēmumam Latvijā.

Kompānijas vadība norāda, ka šogad saglabājas makroekonomiskie riski saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un Rietumvalstu sankcijām pret Krieviju. Līdz ar to nav paredzams, kā situācija attīstīsies nākotnē, kā arī pastāv ekonomiskā nenoteiktība.

2024.gadā uzņēmums turpinās aktīvi strādāt, palīdzot grupai noturēt kravu pārvadājumu kapacitāti, kā arī sniegt māteskompānijai nepieciešamos atbalsta pakalpojumus.

“Stena Line” Latvijas pārstāvniecība 2022.gadā strādāja ar 3,325 miljonu eiro apgrozījumu un 63 207 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 100 000 eiro. “Stena Line” pieder Dānijā reģistrētajai AS “Stena Rederi”.

Zviedrijas kuģniecības kompānija “Stena Line” nodrošina kravu un pasažieru pārvadājumus Ziemeļeiropā un Vidusjūrā – kopumā 20 prāmju maršrutus. Tostarp kompānija nodrošina arī pārvadājumus maršrutos Ventspils-Nīnashamna (Zviedrija) un Liepāja-Trāveminde (Vācija).

Lasiet arī: Paplašinot darbību ārpus eiropas, Stena Line iegādājas africa Morocco Link akcijas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas