Stradiņa slimnīca brīdina: krāpnieki reklāmās piesauc Latvijas kardiologus

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) savā paziņojumā vērš sabiedrības uzmanību, ka Latvijas kardiologu vārds tiek izmantots, lai apkrāptu cilvēkus un pārdotu apšaubāmas kvalitātes vai pat neesošus produktus.

Patlaban Latvijā tiek izplatītas viltus intervijas ar slimnīcas kardiologiem, kuri iesaka dažādus uztura bagātinātājus vai pat konkrētus medikamentus sirds veselības uzlabošanai, vai nopietnu kardioloģisku problēmu risināšanai.

Slimnīca uzsver: kardiologi Andrejs Ērglis, Romans Lācis, Kārlis Trušinskis, Ainārs Rudzītis un citi nereklamē konkrētus produktus.

Slimnīca aicina pacientus neticēt reklāmām, kas sola atbrīvot no sirds kaitēm vai simptomiem ar pāris kapsulām, kā arī nezaudēt finanses, kuras varētu izmantot zinātniski pierādītiem medikamentiem, veselīgam uzturam vai fiziskām aktivitātēm.

PSKUS aicina iedzīvotājus atbildīgi izvērtēt brīnumzāļu piedāvājumus un avotus, kas tās piedāvā. Par medikamentiem veselības stiprināšanai vai slimību ārstēšanai var spriest tikai ārsts speciālists pēc tikšanās ar pacientu un izmeklējumu rezultātiem.

Lasiet arī: Telefonkrāpnieki biežāk uzdodas par valsts pārstāvjiem, vilto telefona numurus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas