Stradiņu jaunceļamo korpusu sadārdzina par gandrīz 21 miljonu

VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca valdes locekle Agra Ločmele ziņo, ka trešdien, 22.martā, ir noslēgta vienošanās ar SIA Velve par slimnīcas A ēkas otrās kārtas būvdarbu turpināšanu.

Jau ir ziņots, ka pagājušajā nedēļā, 14.martā, valdība uzklausīja Veselības ministrijas informatīvo ziņojumu par «stradiņu» slimnīcas A ēkas otrās kārtas attīstību un lēma par termiņa pagarinājumu būvprojektam un risinājumu finansējuma sadārdzinājumam. Šo lēmumu gan pavadīja Ministru prezidenta sēdes gaitā skaļi izteikta neapmierinātība.

Ločmele vēsta, ka vienošanās paredz būvdarbu līguma summas palielinājumu par 14% un būvdarbu līguma termiņa pagarināšanu līdz 2024.gada 1.jūnijam, uzcelto ēku nododot ekspluatācijā līdz 2024.gada 1.martam.

Kopējais būvdarbu sadārdzinājums noteikts 20 671 438,54 eiro ar PVN apjomā.

Ņemot vērā, ka līguma ietvaros pieejamā būvdarbu apjomu rezerve ir 4 659 628 EUR ar PVN apmērā, līgumcena tiek palielināta par 16 011 809 EUR ar PVN, skaidro Ločmele.

Viņa uzsver, ka A ēkas otrās kārtas būvdarbu turpināšana ir kritiski svarīga slimnīcas attīstībai un pakalpojumu piedāvāšanai pacientiem. Tā «sniegs iespēju pacientiem piedāvāt ārstniecības pakalpojumus mūsdienīgās telpās jau 2024.gada nogalē, kā arī nezaudēt līdz šim piesaistīto ES fondu finansējumu ēkas attīstībai.»

A ēkas pabeigšanu īpaši gaidot nodaļas, kas šobrīd izvietotas vēsturiskajās un padomju laikā izbūvētajās slimnīcas ēkās – Neatliekamais medicīnas centrs, Sievietes un bērna veselības klīnika, Neiroloģijas klīnika, Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas klīnika.

Lasiet arī: «Stradiņu» būvdarbus valdība ļauj veikt dārgāk un ilgāk

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas