Taizeme paplašina bezvīzu ieceļošanas režīmu līdz 93 valstīm

Taizeme ir paplašinājusi bezvīzu ieceļošanas režīmu, iekļaujot 93 valstis un teritorijas, ļaujot tūristiem valstī ieceļot un uzturēties līdz 60 dienām bez vīzas saskaņā ar jauno shēmu, kas stājās spēkā pirmdien, lai veicinātu valsts tūrisma nozari, otrdien, 16.jūlijā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Iepriekš 57 valstu pasu turētājiem bija atļauts ieceļot bez vīzas.

Kā ziņots, tūrisms ir viens no galvenajiem Taizemes ekonomikas pamatiem, un saskaņā ar oficiālajiem datiem 2024.gada pirmajos sešos mēnešos Taizemē reģistrēti 17,5 miljoni ārvalstu tūristu, no kuriem lielākā daļa bija no Ķīnas, Malaizijas un Indijas, kas ir par 35% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn. Tomēr šie skaitļi esot zemi, salīdzinot ar rādītājiem pirms pandēmijas.

Tūrisma jomā gūtie ieņēmumi sasnieguši 858 miljardus batu (21,8 miljardi eiro), kas ir mazāk nekā ceturtā daļa no valdības noteiktā mērķa.

Kā ziņots, Taizemes atjaunināto bezvīzu režīma noteikumu mērķis ir atdzīvināt tūrismu,

tostarp tika ieviesta jauna piecu gadu vīza darba ņēmējiem, kas strādā attālināti, kas ļaus viņiem uzturēties valstī līdz 180 dienām gadā un viena gada uzturēšanās atļauja studentiem ar Taizemē iegūtu diplomu pēc studiju beigšanas, lai atrastu darbu vai ceļotu.

Turklāt valsts jūnijā uz diviem gadiem pagarināja atbrīvojumu viesnīcu īpašniekiem no darbības maksas un atcēla ierosināto tūrisma nodevu ieceļotājiem.

Tomēr dažas nozares personas ir nobažījušās, ka Taizemes infrastruktūra var nespēt pielāgoties pieaugušajam tūristu skaitam.

Taizemes Tūrisma veicināšanas asociācijas prezidents Kantapongs Tananuangrojs (Kantapong Thananuangroj) uzsvēris, ka visai valstij ir jāpalielina resursi, lai nodrošinātu pozitīvu apmeklētāju pieredzi, pretējā gadījumā tiek riskēts pievilt tūristus un zaudēt nākotnes perspektīvas.

Taizemes Tūrisma padomes prezidents Čamnans Srisavats (Chamnan Srisawat) sacīja, ka viņš prognozējot “sastrēgumus gaisa satiksmē, jo ienākošo reisu skaits var laikus nepalielināties, lai apmierinātu ceļotāju pieprasījumu”.

Daži cilvēki ir arī pauduši bažas par drošību pēc baumām, ka tūristi tikuši nolaupīti un nosūtīti pāri robežai, lai strādātu krāpšanas centros Mjanmā vai Kambodžā.

Lasiet arī: Taizeme kļūs par pirmo Dienvidaustrumāzijas valsti, kas legalizēs viendzimuma laulības

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas