Tartu Universitātes profesors notiesāts par spiegošanu pret Igauniju, piespriests cietumsods

Igaunijas Harju apriņķa tiesa otrdien, 18.jūnijā, atzina bijušo Tartu Universitātes politiskās teorijas profesoru Vjačeslavu Morozovu par vainīgu darbībās pret Igaunijas Republiku. Viņam tika piespriests sešu gadu un trīs mēnešu cietumsods, ziņo Igaunijas medijs ERR.

Morozovs tika atzīts par vainīgu darbībās pret Igauniju ārvalstu izlūkdienesta interesēs un uzdevumā.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Morozovs vācis un pārsūtījis informāciju

par Igaunijas iekšējo, aizsardzības un drošības politiku, kā arī informāciju par saistītajām personām un infrastruktūru. Viņš arī ziņojis par Igaunijas politisko situāciju, attiecībām ar sabiedrotajiem, integrāciju un sociālo salied.

Morozovs tika arestēts 2024.gada 3.janvārī, un pirmstiesas apcietinājumā pavadītais laiks tiks ieskaitīts soda izciešanas laikā.

Iekšējās drošības dienesta (ISS) direktors Margo Palosons (Margo Palloson) janvārī paziņoja, ka Morozovs regulāri dalījās informācijā ar Krievijas specdienestiem, piebilstot, ka universitātes ir iekārojams mērķis Krievijas speciālajiem dienestiem, lai iegūtu vērtīgus datus par Igaunijas sabiedrību un iestādēm.

Morozovs ir Krievijas pilsonis, un līdz 2010.gadam viņš bija saistīts ar Sanktpēterburgas Valsts universitāti, bet kopš tā laika strādāja Tartu Universitātē.

Lasiet arī: VIDEO | Putins Ziemeļkorejai sola tirdzniecību un drošību ārpus Rietumu spiediena

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas