Teju visā valsts teritorijā līs

Ceturtdien, 25.aprīlī, ciklona centram virzoties pāri valsts austrumu daļai, debesis aizklās bieza mākoņu sega, teju visā valsts teritorijā līs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Dažviet nokrišņi būs pat ilgstoši. Galvenokārt pūtīs lēns vējš, kas pēcpusdienā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem. Gaiss iesils līdz +4…+9 grādiem, bet valsts dienvidaustrumu rajonos līdz pat +11 grādiem.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi atkal kļūs labvēlīgāki – debesīs mākoņu būs mazāk un nokrišņu intensitāte mazināsies, lai gan brīvdienās daļā Latvijas vēl gaidāms lietus.

LVĢMC norāda, ka diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies 0…+6 grādu robežās, vienīgi naktī uz piektdienu un sestdienu tas gan vietām varētu noslīdēt kādu grādu zem 0 grādiem. Dienas laikā, biežāk skaidrojoties debesīm un vairāk uzspīdot saulei, daudzviet maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +10…+15 grādus, bet svētdien dažviet valsts dienvidu daļā iespējams termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20 grādu atzīmei.

Jaunās darba nedēļās pirmajā pusē līs tikai vietām un laiks būs vasarīgi silts – jaunākās prognozes liecina, ka lielākajā valsts daļā termometra stabiņš dienās pakāpsies virs +20 grādu atzīmes, vietām tas pat varētu sasniegt +24 grādus.

Lasiet arī: BNN intervija | Andrejs Pildegovičs: Latvijas ceļš uz ANO Drošības padomi; diplomātiskās cīņas un stratēģijas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas