Tesla cienītāji cer sadzirdēt jaunumus par lētākiem elektroauto

Tesla izpildirektors Īlons Masks (Elon Musk) jau gadiem kārdina pasauli ar sapni par elektroauto par pieņemamu cenu, raksta aģentūra Reuters.

Masks pērn paziņoja, ka atliek plānus radīt Tesla Model 2, ko varētu iegādāties par 25 tūkstošiem dolāru. Lēmums tika pieņemts, jo nebija izdevies radīt jaunu bateriju tehnoloģiju, kas ir īpaši svarīgi, lai auto būtu lētāki. Ienākšana plaša patēriņa tirgū ir ļoti svarīga, lai uzņēmums līdz 2030.gadam varētu palielināt ražošanu 15 reizes. Nesen Tesla pazemināja savu automašīnu cenu, lai palielinātu pārdošanas apjomus. Uzņēmuma akcijas tagad ir par 60% vērtīgākas nekā pirms gada, tomēr joprojām tālu no augstākā punkta 2021.gada novembrī.

Tiek gaidīts, ka jaunais auto par pieņemamu cenu būs Maska jaunā plāna galvenais punkts, un viņš par to paziņos trešdien, 1.martā.

Lai arī ko Masks saka par termiņiem, investori būs uzmanīgi, jo uzņēmējs jau iepriekš nav spējis ievērot termiņus. Tesla komentārus nesniedza.

Maska dotie mājieni par Model 2 atstāj daudz vietas fantāzijai. Viņš 2020.gadā sacīja, ka pieejama auto modeļa izstrāde par saprātīgu cenu vienmēr biji viņa uzņēmuma sapnis. Nesen publiskots Tesla inženieru video parāda nelielu auto ar Tesla raksturīgajām līnijām, un tie, kas seko līdzi uzņēmuma darbam, pieņēma, ka tas varētu būt Model 2.

Investori rūpīgi sekos līdzi pieprasījuma izmaiņu pazīmēm. Plānots paplašināt Cybertruck ražošanu, kas, pēc Maska vārdiem, nākamgad tiks ražots masveidā. Tāpat plānots atvērt jaunas Tesla ražotnes, un kā potenciālās atrašanās vietas tiek nosauktas Meksika, Kanāda, Indonēzija un Dienvidkoreja.

Lasiet arī: Īlons Masks bagātības kritumā pārspējis pasaules rekordu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas