Tiešo pasažieru skaits lidostā Rīga atgriezies pirmspandēmijas līmenī

Šā gada oktobrī lidosta Rīga ir apkalpojusi 625 tūkstošus pasažieru, bet apkalpoto
tiešo pasažieru skaits pirmo reizi pārsniedza pirmspandēmijas laika rādītāju, ziņo lidostas Komunikācijas vienība.

Tiešo pasažieru skaits oktobrī bija nepilni 503 tūkstoši, par trim procentpunktiem pārsniedzot 2019. gada oktobra rezultātu. Arī gada griezumā tas ir gandrīz sasniedzis pirmspandēmijas laika atbilstošā perioda rādītāju.

Kopš gada sākuma lidostu Rīga saviem ceļojumiem izmantojuši 5,7 miljoni pasažieru, pārsniedzot visa iepriekšējā gada rezultātu, jo 2022. gada janvārī–decembrī kopā tika apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru.

“Lidostas Rīga piedāvātais tiešo galamērķu skaits ir plašākais Baltijas valstīs, un daudzus no tiem piedāvājam vienīgie no visām Baltijas lidostām. To labi izjutām arī oktobrī, kad skolēnu brīvlaikos Latvijā un abās kaimiņvalstīs pasažieru skaits mūsu lidostā pieaug.

Arī lidojumu aizpildījums šajā periodā palielinās

– oktobra pēdējā nedēļā tas atkal pietuvojās 80% atzīmei. Pasažieru iecienītākie maršruti joprojām ir siltie atpūtas galamērķi pie Vidusjūras, kā arī Lielbritānijas un Īrijas lidostas,” skaidro lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Transfēra pasažieru skaits joprojām veido ap 20% no apkalpoto pasažieru kopskaita, – oktobrī lidostu Rīga kā pārsēšanās lidostu izmantoja 122,5 tūkstoši pasažieru. Pavisam aizvadītajā mēnesī tika apkalpoti 5659 pasažieru, kravu un citi lidojumi, kas ir par 11 % vairāk kā gadu iepriekš.

Lasiet arī: Eksperts: Konvencionāla kara gadījumā Latvijas lidostas būtu viens no galvenajiem mērķiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas