Topošos karavīrus dienestā mēdz neuzņemt arī redzes un zobu veselības problēmu dēļ

Topošos karavīrus dienestā mēdz neuzņemt arī redzes un zobu veselības problēmu dēļ, izriet no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (ZZS) teiktā intervijā Latvijas Radio.

Viņš skaidroja, ka šajā valsts aizsardzības dienesta iesaukumā pieteicās pietiekams skaits cilvēku, tomēr daļa nekvalificējās, tostarp veselības problēmu dēļ.

Norādīts, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos ir daudz dažādu funkciju un varbūt ne visiem ir jābūt vingriem, fiziski spēcīgiem izturēt 24 stundu slodzi, un, iespējams, cilvēku spējas var izmantot citās funkcijās, Bergmanis teica, ka, viņaprāt, uz to arī notiks virzība.

Politiķis skaidroja, pirms valsts aizsardzības dienesta ieviešanas, rekrutējot personas profesionālajam dienestam, tika uzņemti arī cilvēki, kuriem “drusku kaut kas pietrūka” fiziskajos normatīvos, vai bija kādas veselības problēmas. Mēģinājām rast kompromisu, atzina politiķis.

Kā uzsvēra Bergmanis, vieni no lielākajiem izaicinājumiem ir redze un zobu veselība.

“Tās ir lietas, ko teorētiski kādā laikā var uzlabot, bet, protams, tas prasa laiku un līdzekļus,” skaidroja politiķis.

Viņš akcentēja, ka veselības un fiziskās sagatavotības jautājumi ir vieni no lielākajiem izaicinājumiem. Un ne tikai NBS, bet jebkurā civilā darbā tas ir pietiekoši liels izaicinājums, uzsvēra Bergmanis.

Lasiet arī: Par iestrēgušajiem “Rail Baltica” būvdarbiem valdība gatava samaksāt tekošos rēķinus līdz 10 miljonu eiro apmērā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas