Trampa reitings pēc īslaicīgā apcietinājuma ir pieaudzis

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa popularitāte ir pieaugusi pēc viņa īslaicīgā apcietinājuma Džordžijas štatā un cietumā uzņemtas viņa fotogrāfijas publicēšanas. 

Saskaņā ar aptauju, ko veica ziņu aģentūra Reuters un socioloģisko pētījumu kompānija Ipsos, Tramps palielina savu pārsvaru pār citiem pretendentiem uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām.

Tramps ceturtdien, 24.augustā, ieradās cietumā Džordžijas štatā, kur oficiāli tika apcietināts pēc apsūdzību izvirzīšanas par mēģinājumu ietekmēt 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu Džordžijā, bet pēc apmēram 20 minūtēm tika atbrīvots pret drošības naudu 200 000 ASV dolāru apmērā.

Pēc iznākšanas no cietuma Tramps platformā X publicēja savu fotogrāfiju, kas krimināllietas vajadzībām tika uzņemta cietumā.

Piektdien 52% aptaujāto republikāņu paziņoja, ka dod priekšroku Trampam kā prezidenta kandidātam. Pirms tam augustā viņa reitings bija 47% līmenī.

Otrajā vietā starp pretendentiem uz republikāņu nomināciju prezidenta vēlēšanām ir Floridas štata gubernators Rons Desantiss, kuru atbalstīja 13% republikāņu.

Hipotētiskā pretstāvē starp Trampu un ASV prezidentu Džo Baidenu Trampa reitings ir 38%, bet Baidena reitings ir 32%. 

Lasiet arī: Pēc aresta Atlantā publiskots vēsturisks Trampa fotoattēls

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas