Trampam izvirzītas apsūdzības par 2020.gada vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu

Bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam (Donald Trump) un viņa 18 sabiedrotajiem izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu apgāzt savu sakāvi 2020.gada vēlēšanās Džordžijas štatā, vēsta BBC.

Šī ir jau ceturtā krimināllieta, kas pēdējo mēnešu laikā ierosināta pret Trampu un viņa 18 sabiedrotajiem. Viņš noliedz visas 13 viņam izvirzītās apsūdzības, tostarp par reketu un iejaukšanos vēlēšanās.

Džordžijas prokurore Fanija Vilisa (Fani Willis) jau 2021.gada februārī uzsāka izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām Trampam un viņa sabiedrotajiem par iejaukšanos vēlēšanās.

Pirmdienas, 14.augusta, vēlu vakarā publiskotajā 98 lappušu garajā apsūdzības rakstā prokurori uzskaitīja 41 apsūdzību pret 19 apsūdzētajiem.

Vilisa paziņoja, ka apsūdzētajiem dod iespēju brīvprātīgi padoties ne vēlāk kā līdz piektdienas, 25.augusta pusdienlaikam. Viņa paziņoja, ka plāno tiesāt visus 19 apsūdzētos kopā.

BBC vēsta, ka apsūdzības izvirzītas arī bijušajam Trampa advokātam Rūdijam Džūliāni (Rudy Giuliani), bijušajam Baltā nama personāla vadītājam Markam Mīdovsam (Mark Meadows) un bijušajam Baltā nama juristam Džons Īstmenam (John Eastman).

Apsūdzības rakstā teikts, ka apsūdzētie “apzināti un tīši pievienojās sazvērestībai, lai nelikumīgi mainītu vēlēšanu iznākumu par labu Trampam”. Kā arī rakstā apsūdzētie tiek dēvēti par “noziedzīgu organizāciju”.

Trampa kampaņa savā paziņojumā aprakstīja apgabala prokurori kā “niknu partizānu”, kura ir iesniegusi “šīs viltus apsūdzības”, lai iejauktos 2024.gada prezidenta vēlēšanās un “kaitētu dominējošajai Trampa kampaņai”.

Tramps ir galvenais republikāņu kandidāts uz prezidenta amatu 2024.gadā

Jāpiemin, ka par visnopietnāko apsūdzību – Reklāmas ietekmētu un korumpētu organizāciju likuma (Rico) pārkāpšanu – ir paredzēts maksimālais sods līdz 20 gadiem cietumā.

Tramps ir pirmais bijušais prezidents ASV vēsturē, kuram izvirzītas apsūdzības krimināllietās.

Lasiet vairāk: Trampam izvirzītas kārtējās apsūdzībasTramps ieradies Ņujorkā uzklausīt apsūdzības

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas