Tramps kopš amata atstāšanas vairākkārt runājis ar Putinu

Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Donalds Tramps (Donald Trump) ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ir runājis “varbūt pat septiņas” reizes kopš 2021.gada, kad viņš atstāja amatu, ziņo leģendārais žurnālists, Bobs Vudvards (Bob Woodward) gaidāmajā grāmatā “Karš” (“War”), kurā viņš arī apgalvo, ka Tramps, būdams prezidenta amatā, pandēmijas kulminācijas laikā nosūtījis Putinam Covid-19 testus personīgai lietošanai, atsaucoties uz CNN ziņoto, otrdien, 8.oktobrī, vēsta “Politico”.

Ziņojumi, kurus Trampa kampaņa kategoriski noliedza, ātri vien no jauna aktualizēja apsūdzības par abu līderu pārlieku omulīgām attiecībām, kuras Tramps gadiem ilgi centies noliegt.

Trampa kampaņas preses pārstāvis Stīvens Čeungs (Steven Cheung) stingri noliedza Boba Vudvarda, kurš labāk zināms ar savu darbu laikrakstā “The Washington Post” Votergeitas skandāla laikā, rakstīto, nosaucot pieredzējušā žurnālista darbu par “izdomātiem stāstiem” un nodēvējot Vudvardu par “patiesi vājprātīgu un traku cilvēku”.

Čeungs sacīja, ka Vudvarda grāmata “vai nu iederas nocenotajā grāmatu veikala daiļliteratūras klāstā, vai arī izmantojama kā tualetes papīrs”.

Arī Trampa palīgs Džeisons Millers (Jason Miller) apgalvoja, ka nav informēts par grāmatā minētajiem iespējamajiem zvaniem.

Arī Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs trešdien noliedzis ziņas, ka bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc aiziešanas no amata ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu sazinājies.

Viceprezidente Kamala Harisa (Kamala Harris) operatīvi sniedza kritiku intervijā Hovardam Sternam (Howard Stern), norādot, ka Trampa rīcība ir “pēdējais spilgtākais piemērs tam, kas ir Tramps”, uzsverot, ka, kamēr amerikāņi cīnījās par Covid-19 testiem, Tramps tos nosūtīja “slepkavnieciskam diktatoram viņa personīgai lietošanai”.

Vudvards arī ziņojis par to, ka ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden)

pie Krievijas 2022.gada iebrukuma Ukrainā vainojis bijušā prezidenta Baraka Obamas (Barack Obama) nevērīgo pieeju Krievijas 2014.gada iebrukumam Ukrainas Krimas pussalā.

“Viņi 2014.gadā visu sačakarēja,” Baidens sacījis kādam draugam, kā apgalvo Vudvards. “Tāpēc mēs esam šeit. Mēs visu sačakarējām. Baraks nekad neuztvēra Putinu nopietni.”

Baidens īpaši skarbus vārdus veltīja Krievijas prezidentam un viņa uzsāktajam karam Ukrainā.

“Nolādētais Putins,” Baidens teica padomdevējiem Ovālajā kabinetā, kā teikts grāmatā. “Putins ir ļauns. Mums ir darīšana ar ļaunuma iemiesojumu.”

Kā vēsta CNN, grāmatā detalizēti aprakstītas Baidena sarunas ar nacionālās drošības amatpersonām pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gadā. Pēc tam, kad Baidens bija iepazinies ar informāciju, ka Krievija plāno iebrukumu, viņš atbildēja: “Tas būtu neprāts.”

“Jēzus Kristus!” Baidens sacīja. “Tagad man jātiek galā ar Krieviju, kas aprij Ukrainu?”

Grāmatā ir aprakstīta arī Baidena un Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu savstarpējā sarakste, tostarp arī tas, ka Baidens apsūdzēja Netanjahu, ka viņam “nav stratēģijas” karam Gazā. Vudvords detalizēti aprakstīja brīdi, kad Baidens nosauca Netanjahu par “sasodīti sliktu cilvēku”.

Boba Vudvarda grāmatā, kas atklāj saspīlējumu Baidena prezidentūras laikā, minēta arī informācija par to, ka Baidens nožēlo, ka izvēlējās ģenerālprokuroru Meriku Garlendu (Merrick Garland), un privāti nodēvējis Trampu par “sasodītu mērgli”. Baidena tieksme lietot rupjus izteicienus privātajā telpā nav nekas jauns, un par to ir ziņots jau iepriekš.

Tajā ir arī minēts senatora Lindsija Greiema (Lindsey Graham) salīdzinājums par Trampa Mar-a-Lago rezidenci ar Ziemeļkoreju, kur “visi pieceļas un aplaudē ikreiz, kad ierodas Tramps”.

Lasiet arī: VIDEO | Baidens atliek braucienu uz Vāciju un Angolu, vētrai “Miltons” tuvojoties Floridai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas