Vasara ir īsts ballīšu laiks, taču bieži vien nākas palauzīt galvu, ar kādiem gardumiem, neskaitot grillētus dārzeņus un gaļu papildināt svētku galdu. Barbora komanda piedāvā trīs lieliskas receptes, kas ideāli iederēsies gan vasaras ballītes, gan izlaiduma svinību galdam.
Vitaminizēts kokteilis ar banāniem un zaļumiem
Vasara ir īstais laiks, kad uzņemt kaudzi vitamīnu, tāpēc pagatavojiet kokteili vai smūtiju ar zaļumiem!
Sastāvdaļas:
- 1 banāns
- 200 ml paniņas
- 1 sauja zaļumu (spināti, nātres utt.)
- 4 mīkstas dateles
- 1 tējkarote nesaldināta kakao
Pagatavošana:
- Kārtīgi nomazgā un nožāvē zaļumus. Ja izmantosi nezāles, tad iesakām applaucēt tās karstā ūdenī. Par cik ir vasara, iesakām izvēlēties mazās nātru lapiņas, kas ir maigākas, neizmanto kātus.
- Samal visas sastāvdaļas, līdz viendabīgai masai un izbaudi. Pasniedzot vari dekorēt ar ēdamiem ziediem, kā – āboliņi.
Jauno kartupelīšu un laša salāti
Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā – pareizie produkti pareizajā kombinācijā un garšas kārpiņas gavilēs, taču pagatavošana daudz laika neaizņems.
Sastāvdaļas:
- 500 grami mazu jauno kartupelīšu
- 1 ķiploks
- Rozmarīna zariņš
- 4 ēdamkarotes eļļas
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- 500 grami laša filejas ar ādu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 glāze sniega zirņu
- 100 grami redīsu
- 1 gurķis
- 1 burciņa marinēto gurķīšu
- Sauja rukolas
- Sauja mikrozaļumu
- 1 avokado
- 1/3 glāze provansas majonēzes
- ¼ glāze krējuma
- 1 citrona sula
- Sauja lociņu
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās un liek cepamtraukā. Veselu ķiploku pārgriež horizontāli uz pusēm un pievieno kartupeļiem.
- Visu pārslaka ar 3 ēdamkarotēm eļļas, pārkaisa sāli, svaigi maltus piparus un pievieno rozmarīna zariņu.
- Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini brūni, mīksti un ar kraukšķīgu garoziņu.
- Sagriež lasi 4 cm biezos gabaliņos, apkaisa ar sāli un pipariem.
- Pannā izkausē 1 ēdamkaroti eļļu un pievieno sviestu. Cep lasi ar ādu uz leju 3-4 minūtes, tad, apgriežot otrādi, vēl 2-3 minūtes, līdz zivs ir gatava.
- Avokado, majonēzi, citronu sulu, ķiploka daiviņu, lokus un sāli sablendē viendabīgā konsistencē.
- Šķīvjos kārto ceptos kartupeļus, lasi. Pievieno sniega zirņus, daiviņās sagrieztus redīsus, gurķi, rukolu un marinētos gurķīšus, pārkaisa mikrozaļumus un pārlej ar mērci.
Svaigu zemeņu un šokolādes kūka
Vai svētkos maz iespējams debešķīgāks salikums kā zemenes ar šokolādi? Iesakām gardu kūku, kurā starp šokolādīgām kārtām liekamas svaigas un sulīgas zemenes.
Sastāvdaļas:
- 180 grami sviesta
- 200 grami tumšās šokolādes
- 3 olas
- 200 grami cukura
- 100 grami kviešu miltu
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- Zemenes (cik gribas)
- 200 mililitri saldais krējums
- Rotājumi pēc izvēles
Pagatavošana:
- Sviestu un šokolādi sadala mazākos gabalos un liek katliņā. Karsē uz mazas uguns un maisa, kamēr gabaliņi izkusuši.
- Olas kuļ ar cukuru, līdz iegūst gaišu un gaisīgu krēmu.
- Miltus sajauc ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
- Gan saputotās olas, gan miltu maisījumu lēnām samaisa ar nedaudz atdzesēto šokolādes – sviesta masu.
- Ieklāj cepampapīru 24-26 cm lielā cepamajā formā. Mīklu lej formā un cep 180 grādos 20-25 minūtes.
- Labāk cept mazliet mazāk, lai saglabātu mitrumu un blīvumu, bet jāuzmanās, lai iekšpuse nebūtu palikusi neizcepta. Kūku izņem no krāsns, bet atstāj cepamajā formā atdzist.
- Zemenes pārgriež gareniski uz pusēm un kārto uz kūkas ar pārgriezto pusi uz leju vienā kārtā. Mazākas zemenes var atstāt nesagrieztas.
- Sasmalcināto šokolādi izkausē uzkarsētā saldajā krējumā un samaisa viendabīgā masā. Pārlej pāri zemenēm.
- Dekorē un liek kūku uz stundu ledusskapī.
Lasiet arī: Septiņi iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes