Tūkstošiem iedzīvotāju Slovēnijā tiks atmaksāti Covid-19 lokdauna sodi

Ļubļanas pirmā Covid-19 lokdauna laikā kādam ēdiena piegādātājam par bureka ēšanu uz baznīcas kāpnēm tika uzlikts 400 eiro sods. Incidents izraisīja sašutumu, jo tas simbolizēja valdības stingros Covid-19 ierobežojumus. Izsalkušais kurjers bija viens no daudziem, kurus sodīja par to, ka viņš pārkāpa prasību par sejas masku lietošanu gan ārpus telpām, gan iekštelpās. Tagad viņš un citi atgūs savu naudu, pirmdien, 27.novembrī, ziņo BBC.

Slovēnijā ir stājies spēkā likums, kas paredz atmaksāt naudassodus, kas uzlikti par Covid-19 noteikumu pārkāpumiem. Divu gadu laikā vairāk nekā 60 000 slovēņu tika piemēroti sodi, kuru

kopējā summa sasniedz gandrīz sešus miljonus eiro.

Ar šo soli tiek izpildīts pagājušajā gadā ievēlētās premjerministra Roberta Goloba (Robert Golob) valdības dotais solījums kompensēt naudassodus, kas uzlikti iepriekšējās labējās valdības stingro Covid-19 kustības un pulcēšanās ierobežojumu laikā.

Vides aktīvists Roks Rozmans (Rok Rozman), kuram par dalību protestos tika piemēroti vairāki naudas sodi, uzskata, ka naudas sodu atmaksāšana ir pierādījums tam, ka valdības uzliktie naudas sodi nebija juridiski pamatoti.

Pašreizējā administrācija, atzīstot nepieciešamību atjaunot slovēņu uzticību tiesiskumam, atbalsta naudas sodu atmaksāšanu. Tomēr daži iepriekšējās valdības deputāti apgalvo, ka naudas sodu atmaksāšana ir necieņa pret veselības aprūpes darbiniekiem, kuri pandēmijas laikā strādāja bez mitas, lai glābtu dzīvības, raksta BBC.

Lasiet vairāk: Izmaksās kompensāciju par vakcinācijas pret Covid-19 komplikācijām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas