Turcija pārtrauc tirdzniecību ar Izraēlu, pamatojoties uz situācijas pasliktināšanos Palestīnā

Turcija no ceturtdienas, 2.aprīļa, apturēja tirdzniecību ar Izraēlu, atsaucoties uz “humanitārās traģēdijas saasināšanos” palestīniešu teritorijās, Turcijas Tirdzniecības ministrijai paziņojot, ka tiek apturēts gan eksports, gan imports, aptverot visus produktus, ziņo “Reuters”.

2023.gadā abu valstu tirdzniecības apjoms sasniedza 6,8 miljardus ASV dolāru.

“Turcija stingri un apņēmīgi īstenos šos jaunos pasākumus,

līdz Izraēlas valdība nodrošinās nepārtrauktu un pietiekamu humānās palīdzības plūsmu uz Gazu,” teikts Turcijas Tirdzniecības ministrijas paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī Turcija noteica Izraēlai tirdzniecības ierobežojumus, jo Izraēla liedza Ankarai piedalīties palīdzības piegādēs no gaisa un tās ofensīvā pret anklāvu.

Ceturtdien Izraēlas ārlietu ministrs paziņoja, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdoğan) pārkāpj nolīgumus, bloķējot Izraēlas importa un eksporta ostas.

“Tā rīkojas diktators, neievērojot Turcijas iedzīvotāju un uzņēmēju intereses un ignorējot starptautiskos tirdzniecības nolīgumus,” Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs rakstīja vietnē “X”.

Kacs norādīja, ka viņš devis rīkojumu Ārlietu ministrijai izstrādāt alternatīvas tirdzniecībai ar Turciju, koncentrējoties uz vietējo ražošanu un importu no citām valstīm.

Lasiet arī: Amatpersonas: ASV piestātne sāks operācijas Gazas piekrastē jau šajā nedēļas nogalē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas