Turcijas mediji: Putins varētu apmeklēt Erdoganu augusta beigās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu ierasties vizītē Turcijā augusta beigās, un apspriežamo jautājumu lokā, iespējams, būs arī Melnās jūras graudu eksports, raksta Politico.

Laikraksts Hürriyet vēstījis, ka Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdoğan) kabinets pirmdien, 7.augustā, tikās, lai apspriestu iespējamo Putina vizīti augusta beigās.

Laikā, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūlijā atradās vizītē Turcijā, Erdogans paziņoja, ka Putins augustā ieradīsies Ankarā, lai apspriestu tā sauktā Melnās jūras “graudu darījuma” pagarinājumu. Tas pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma ļauj Ukrainai eksportēt valstī izaudzēto labību, kā transporta ceļu izmantojot Melno jūru.

Darījuma noslēgšanu pērn pārraudzīja ANO un Turcija, bet jūlijā Krievija vienpusēji pārtraukusi vienošanos.

Erdogans ilgstoši cenšas ieņemt neitrālu pozīciju un kļūt par vidutāju sarunās starp Krieviju un Ukrainu. Lai gan viņš nosoda Krievijas nelikumīgo iebrukumu, un pārdot Ukrainas armijai Turcijā ražotus lidrobotus, valsts ir zināma arī kā ceļš, pa kuru Krievija apiet tai noteiktās starptautiskās sankcijas. Turcija arī lielā mērā ir atkarīga no Krievijas enerģētikas jautājumos, tādēļ izvairās no galējas saišu saraušanas.

Lasiet arī: Izlūki: Krievija gatavo Ukrainas ostu blokādi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas