Ukraina atlaiž sešus aizsardzības ministra vietniekus

Ukrainas valdība pirmdien, 18.septembrī, paziņojusi, ka no amata atbrīvo sešus aizsardzības ministra vietniekus, ziņo Reuters, atzīmējot to, ka valdība neesot norādījusi konkrētu atlaišanas iemeslu, taču šādas darbības esot ierasta parādība, kad amatā stājas jauns ministrs.

Reaģējot uz pārmaiņām, Umerovs savā Facebook ierakstā minējis, ka

valdība ir restartēšanas procesā

un ka ministrija turpinās normālu darbību.

Rustems Umerovs pavisam nesen kļuva par Ukrainas aizsardzības ministru, nomainot Oleksiju Rezņikovu. Plašsaziņas līdzekļos bija izskanējušas apsūdzības korupcijā Rezņikova darbības laikā, lai gan viņš pats ar šādām apsūdzībām nesaskārās.

Saskaņā ar Ukrainska Pravda citētiem vārdā neminētiem valdības avotiem visi ministra vietnieki pēc Umerova lūguma ir brīvprātīgi atkāpušies no amata un savos amatos neatgriezīsies. Kā arī notiekot konsultācijas, lai noteiktu kandidātus viņu aizvietošanai, un kāds ministrijai tuvs avots norādījis, ka

tiek gatavota visaptveroša valdības pārkārtošana.

Umerovs ir paziņojis, ka viņa prioritātes ir padarīt ministriju par galveno Ukrainas aizsardzības spēku koordinācijas iestādi, palielināt individuālo karavīru vērtību, attīstīt Ukrainas militāro rūpniecību un apkarot korupciju.

Lasiet arī: Pirmie graudu kuģi ierodas Ukrainā, izmantojot jauno maršrutu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas