Pirmie graudu kuģi ierodas Ukrainā, izmantojot jauno maršrutu

Sestdien, 16.septembrī, Ukrainā ieradās divi kravas kuģi pa nesen izveidoto Melnās jūras humanitāro koridoru, lai piekļūtu ostām un iekrautu graudus eksportam uz pasaules tirgiem, tā, atsaucoties uz Ukrainas Jūras ostu pārvaldes ziņoto, vēsta Reuters.

Līdz šim no Odesas ostas izbraukuši pieci kuģi, kas izmanto koridoru gar Melnās jūras rietumu piekrasti pie Rumānijas un Bulgārijas. Ukrainas Jūras ostu pārvalde savā Facebook ierakstā apstiprinājusi, ka beramkravu

kuģi Resilient Africa un Aroyat ir iebraukuši Černomorskas ostā,

kur plāno iekraut gandrīz 20 000 tonnu kviešu, kas paredzēti Āfrikai un Āzijai, kā iepriekš norādījis Oleksandrs Kubrakovs.

Krievija jūlijā izstājās no “labības darījuma” un kopš tā laika uz Ukrainas graudu eksporta objektiem bieži tiek vērsti dronu un raķešu uzbrukumi.

Lai gan Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) nebija tieši iesaistīta šo kuģu kustībā, kāda ANO amatpersona, runājot anonīmi ar Reuters, paudusi atbalstu centieniem atjaunot normālu tirdzniecību, lai veicinātu pasaules pārtikas tirgus stabilitāti. Anonīmais ANO pārstāvis teicis, ka ANO turpina centienus veicināt lauksaimniecības produktu eksportu gan no Ukrainas, gan Krievijas.

Pašreizējā graudu iekraušana ir izšķirošs pārbaudījums Ukrainas spējai no jauna atvērt kuģošanas ceļus, kamēr Krievija mēģina atjaunot de facto blokādi.

Lasiet arī: Izskanot baumām, ka Čečenijas līderis Kadirovs ir smagi slims vai miris, viņa sociālajos tīklos parādās video

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas