VIDEO | Izskanot baumām, ka Čečenijas līderis Kadirovs ir smagi slims vai miris, viņa sociālajos tīklos parādās video

Kremļa kontrolētais Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs svētdien, 17.septembrī, pārtraucis divas nedēļas ilgušo klusēšanu sociālajos tīklos, izskanot baumām par nopietnu veselības pasliktināšanos vai pat nāvi, tā, atsaucoties uz dažādiem avotiem, vēsta Ukrainska pravda.

Svētdien publiskotajos video redzams Kadirovs, pastaigājoties. Vienā no video redzama ēka, kas līdzīga viņa rezidencei Groznijā. Kadirovs video ietvēris vēstījumu, cilvēkiem iesakot atkāpties no tiešsaistes meliem,

doties pastaigā un sakārtot savas domas,

kā arī viņš minējis, ka klausās Korānu un nogājis jau vairākus kilometrus.

Pirms šiem ierakstiem vairāk nekā divas nedēļas viņa kontos un Krievijas kontrolētajā Čečenijas Republikas valsts kanālā nebija parādījušies nekādi video, kuros varētu noprast filmēšanas laiku, liecinot Agentstvo analīze. Kā liecina meteoroloģisko dienestu Yandex.Pogoda un Gismeteo dati, svētdien Groznijā bijuši aptuveni 16 grādi pēc Celsija ar lietu.

Baumas par Ramzana Kadirova veselības pasliktināšanos parādījās 14.septembra vakarā, un

tika ziņots, ka viņš atrodas komā.

Arī Ukrainas Aizsardzības izlūkošanas dienesta pārstāvis Andrijs Jusovs 15.septembrī apgalvoja, ka Kadirovs ir kritiskā stāvoklī. Neilgi pēc tam viņa un viņa palīga Umara Daudova sociālo tīklu kontos tika publicēts desmit sekunžu video, kurā redzams Kadirovs un viņa ģimene, ar nenosakāmu filmēšanas datumu.

Pēc video parādīšanās Kadirova Telegram kanālā svētdien čečenu cilvēktiesību aktīvists Abubakars Jangulbajevs paziņoja, ka Kadirovs ir miris, tomēr, kā ziņojusi Meduza, šai informācijai viņš nav sniedzis nekādus pierādījumus vai avotus.

Lasiet vairāk: TV Rain lietu par apraides atļaujas anulēšanu apgabaltiesa izskatīs nākamā gada aprīlī

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas