Ukraina valsts ziemeļaustrumos izsludina evakuāciju

Krievija sākusi pastiprinātus uzbrukumus, un Ukraina izsludinājusi obligātu civiliedzīvotāju evakuāciju no 37 apdzīvotām vietām valsts ziemeļaustrumos, raksta britu medijs BBC.

Harkivas apgabala Kupjanskas rajona amatpersonas norādījušas, ka evakuācija izsludināta nepārtraukto apšaužu dēļ. Ceturtdien, 10.augustā, bojā gājusi sieviete.

Krievija informējusi, ka esot atguvusi daļu ukraiņu atkarotās teritorijas, tikmēr Ukraina norāda, ka agresora uzbrukumi atsisti. Ne vienas, ne otras puses teiktajam pagaidām nav izdevies gūt neatkarīgu apstiprinājumu.

Oficiālajā paziņojumā Kupjanskas rajona varas iestādes informējušas, ka

evakuācija izsludināta divās pilsētās un 35 ciemos, un iedzīvotāji aicināti parūpēties par savu un savu tuvo cilvēku drošību.

Civiliedzīvotāji tikšot pārvietoti uz drošākām vietām citur Ukrainā.

Kivšarikas iedzīvotāja Anna Koreša ziņu aģentūrai AFP pastāstīja, ka kopā ar bērniem grasās pamest ciematu, bet viņas vīrs paliks, lai rūpētos par savu cienījāmā vecuma māti. Viņa sacīja: “Ir smagi viņus atstāt, bet, tā kā šeit ir bīstami, ir svarīgi nogādāt bērnus drošībā.”

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņojusi, ka tās uzbrukuma vienības pavirzījušās uz priekšu Kupjanskas virzienā.

Martā tika izsludināta evakuācija, kas attiecās uz Kupjanskā dzīvojošajiem bērniem un personām ar kustību traucējumiem. Pilsēta jau kopš kara sākuma pieredz asas kaujas, jo tā ir svarīgs reģionālais transporta un loģistikas punkts. Sākoties iebrukuma, Krievijas armija dažu dienu laikā ieņēma pilsētu, bet septembrī ukraiņiem izdevās to atbrīvot.

10.augustā viena persona gājusi bojā, kad krievi uzbrukuši civilajai infrastruktūrai Zaporižjā, un vēl deviņi cilvēki ievainoti.

Lasiet arī: Ukraina arestē Zelenska slepkavības plānotāju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas