Ukraina arestē Zelenska slepkavības plānotāju

Ukrainas slepenais dienests informējis, ka aizdomās par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska slepkavības plānošanu arestēta kāda sieviete, raksta britu raidorganizācija BBC.

Dienests pastāstīja, ka sieviete jūnijā centusies noskaidrot Zelenska dienaskārtību pirms viņa vizītes plūdu skartajā Mikolajivā. Šī nav pirmā reize, kad kāds vietējais iedzīvotājs tiek apsūdzēts par palīdzību Krievijas armijai, un slepenais dienests jau vairākkārt veicis arestus par sadarbību ar krieviem.

Zelenskis apstiprināja, ka ir informēts par veikto arestu, un piebilda, ka izlūkdienesta vadītājs ir sniedzis jaunāko informāciju par cīņu ar nodevējiem. Maskava savukārt nav komentējusi arestu.

Slepenais dienests oficiālajā paziņojumā norādīja, ka

sieviete ir pieķerta nozieguma vietā, kad centās nodot slepeno informāciju krieviem.

Publiskota arī fotogrāfija ar dienesta virsniekiem un sievieti.

Ukrainas prezidents Mikolajivu apmeklēja jūnijā, lai izvērtētu Kahovkas dambja sagraušanas radītās sekas, un pēc tam arī jūlijā, kad pilsēta bija piedzīvojusi smagas raķešu apšaudes. Slepenais dienests par prezidenta plāniem bija informēts un attiecīgi plānoja drošības pasākumus.

Tiek pieņemts, ka Krievija Zelenska vizīšu laikā bija plānojusi gaisa triecienus Mikolajivai, un aizdomās turētā centās krieviem nodot informāciju par elektronisko sistēmu un munīcijas noliktavu atrašanās vietu. Saskaņā ar slepenā dienesta sacīto,

aizdomās turētā dzīvo nelielā Mikolajivas apgabala pilsētā un strādāja armijas bāzes veikalā.

Dienests nearestēja sievieti prezidenta vizītes laikā, un aģenti pēc tam izsekoja aizdomās turēto, lai iegūtu vairāk informācijas par viņas darbībām un no krieviem saņemtajiem uzdevumiem. Sieviete esot apbraukājusi apkārtni, un fotografējusi Ukrainas armijas ēkas.

Sagaidāms, ka sievietei izvirzīs apsūdzības par neatļautu informācijas izplatīšanu, kas skar armiju. Ja viņa tiks atzīta par vainīgu, maksimālais sods ir 12 gadi ieslodzījumā.

Lasiet arī: Ukrainas spēki sabojājuši tiltus Krimā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas