Ukrainas spēki sabojājuši tiltus Krimā

Ukrainas spēki trāpījuši Čonharas tiltam, kas savieno Ukrainu ar Krievijas okupēto Krimas pussalu, un izdevies sabojāt arī mazāku tiltu, kas savieno Heničesku ar pussalas ziemeļaustrumu krastu, vēsta Reuters.

Maskavas ieliktenis Krimā Sergejs Aksjonovs lietotnē Telegram rakstīja: “Ienaidnieks veicis raķešu triecienu pa Čonharas tiltu Krimas ziemeļos. Tas bija viens šāviens, un daļu raķetes notrieca pretgaisa aizsardzības sistēma.” Bojāta ceļa virsma, un pēc satiksmes novirzīšanas jau esot sākuši remontdarbi.

Vēl kāds Maskavas ieliktenis, Hersonas apgabala izpilddirektors Vladimirs Saldo, paziņoja, ka tiltam trāpīts ar Anglijas-Francijas izstrādāto raķeti Storm Shadow. Tiesa, Saldo nesniedza nekādus pierādījumus. Ukrainas bruņoto spēku Komunikācijas direktorāts informēja, ka raķete bojājusi tilta braucamās daļas virsmu.

Ceļš ir daļa no Krievijas armijas maršruta, kas savieno Krimu ar citām tās okupētajām Ukrainas daļām.

Ukraina šim tiltam trāpīja arī jūnijā. Direktorāts arī informēja, ka izdevies sabojāt Heničeskas tiltu, bet nesniedza sīkāku informāciju. Reuters pagaidām nav izdevies iegūt neatkarīgu informāciju par tilta stāvokli vai izmantoto munīciju.

Saldo informējis, ka triecienā Heničeskas tiltam ievainots viens civiliedzīvotājs, un bojāta tiltam blakus izvietotais gāzesvads. Heničeskā atrodas Krievijas daļēji kontrolētā Hersonas apgabala administratīvais centrs, un vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku esot atstāti bez gāzes apgādes. Bojāta esot arī ciemata skola.

Ukraiņu prettriecieni padara aizbraukšanu no Krievijas 2014.gadā sagrābtās pussalas aizvien sarežģītāku. Krima krieviem ir vienlīdz svarīga gan kā militārais centrs, gan kā populārs tūrisma galamērķis.

17.jūlijā ukraiņu raidītie triecieni sabojāja tilta posmu, kas pār Kerčas šaurumu savieno Krievijas dienvidus ar Krimu. Savukārt agrā 5.augusta rītā ukraiņu lidroboti netālu no Krimas tilta nodarīja pamatīgus bojājumus krievu degvielas tankerim.

Lasiet arī: Valstis sarunās Saūda Arābijā apliecinājušas uzticību ANO statūtiem un Ukrainas suverenitātei

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas