Ukraina ziņo par Krievijas brigādes atkāpšanos; Kremlis atzīst grūtības

Ukraiņu vienība ziņojusi par sakautu krievu brigādi netālu no Bahmutas, un tas uzsver Kremļa teikto, ka operācija ir ļoti sarežģīta, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ukraiņu paziņojums sakrīt ar Vāgnera grupa īpašnieka Jevgēņija Prigožina otrdien, 9.maijā, sacīto, ka viņa kaujinieki ir pametuši pozīcijas Bahmutā, kur mēnešiem ilgi noritējušas asiņainas kaujas.

Ukrainas sauszemes spēku komandieris, ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis informēja, ka dažviet Bahmutā krievu vienības atkāpušās pat līdz diviem kilometriem no iepriekšējām pozīcijām, tomēr nesniedza sīkākus komentārus. Reuters nav guvis apstiprinājumu situācijai kaujas laukā.

Tikmēr Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs Bosnijas serbu televīzijas kanālam sacījis: “Speciālā militārā operācija turpinās. Tā ir ļoti sarežģīta operācija, un, protams, šogad ir sasniegti atsevišķi mērķi. Mēs esam spējuši redzami sakaut ukraiņu militāro mašinēriju. Šis darbs turpināsies.” Peskovs tādejādi atsaucās uz Krievijas veiktajiem raķešu triecieniem pa Ukrainas pilsētām. Viņš piebilda, ka nav šaubu par to, ka Bahmuta tikšot ieņemta un pārņemta krievu kontrolē, un paziņoja, ka

Krievijas kampaņa Ukrainas austrumos esot lēna tādēļ, ka Krievija “neizvērš karu”.

Kremļa pārstāvis norādīja, ka karš esot citādāks process, kas nozīmējot pilnīgu iznīcību, bet krievi to nedarot. Gluži otrādi, viņi cenšoties saglabāt infrastruktūru un sargāt dzīvības.

Peskova paziņojumi gan neskāra informācija, ka Krievijas 72.motorizētā brigāde pametusi pozīcijas Bahmutas dienvidaustrumu pievārtē. Ukrainas 3.uzbrukuma brigādes paziņojumā teikts: “Tas ir oficiāli. Prigožina

ziņojums par 72.motorizētās brigādes bēgšanu no Bahmutas un 500 līķiem, ko krievi aiz sevis atstājuši, ir patiess.”

Krievu brigādi parasti veido vairāki tūkstoši karavīru.

Kāda NATO amatpersona Briselē norādījusi, ka karš aizvien vairāk būs cīņa starp vāji apmācītiem Krievijas karavīriem ar novecojušu aprīkojumu un mazākiem ukraiņu spēkiem, kam pieejami labāki rietumu ieroči un apmācība. Nīderlandiešu virsnieks, NATO militārās komitejas priekšsēdētājs Robs Bauers (Rob Bauer) norādījis, ka Krievija sāk izmantot tankus T-54, kas ir vecs modelis, izveidots uzreiz pēc 2.pasaules kara. Tikmēr Vašingtona paziņojusi par iesaldēto Krievijas līdzekļu nodošanu Ukrainas vajadzībām.

Lasiet arī: Krievija apšauda Kijivu un pieticīgi atzīmē “gada lielākos svētkus”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas