Ukrainas armija: Krievi negūst panākumus

Krievijas armija nenogurstoši turpina centienus ieņemt izpostīto Bahmutu un Avdijivku, tomēr Ukrainas bruņotie spēki ziņo, ka krievu pūliņi paliek bez panākumiem, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ukrainas bruņotie spēki ziņojumā norāda, ka abas pilsētas, līdzās citām industriālā Doneckas apgabala apdzīvotajām vietām, ir Krievijas uzbrukumu galvenais mērķis. Iepriekšējās diennakts laikā atsisti 57 Krievijas uzbrukumi Bahmutai un citām pilsētām.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka krieviem izdevusies nenozīmīga virzība uz priekšu pie Avdijivkas, toties tie zaudējuši daudzus bruņutransportierus un tankus. Tikmēr Krievijas ieliktenis Doneckas apgabalā Deniss Pušilins ziņojis, ka lielākā daļa ukraiņu spēku ir atkāpušies no metālapstrādes rūpnīcām Bahmutas rietumu daļā, un Krievijas armija virzoties uz priekšu. Otrdien, 28.martā, Maskava ziņoja, ka notriekusi ASV piegādāto GLSDB vadāmo bumbu, ko palaiduši Ukrainas spēki.

Reuters nav izdevies gūt apstiprinājumu ziņojumiem no kaujas lauka.

Kamēr Ukrainā ierodas rietumu tanki izmantošanai pretuzbrukumam, Krievijas ziņu aģentūra RIA informējusi, ka Maskava nosūtījusi savai armijai simtiem jaunu un atjaunotu tanku.

Krievijas sabiedrotā Baltkrievija paziņojusi, ka lēmums atļaut Maskavai izvietot taktiskos kodolieročus ir atbilde rietumu sankcijām un tam, kas nodēvēts par NATO bruņošanos pie ārējām robežām. ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) norādījis, ka viņu satrauc šāds notikumu pavērsiens, tomēr kopumā Vašingtona neuzskata, ka Krievija būtu pavirzījusies tuvāk taktisko kodolieroču izmantošanai Ukrainā.

Krievija ir sākusi starpkontinentālo ballistisko raķešu Yars izmēģinājumus,

un tas tiek uzskatīts par kārtējo Maskavas mēģinājumu demonstrēt spēku.

Vēl kāds Ukrainas karstais punkts ir Zaporižjas atomelektrostacija. Sagaidāms, ka trešdien, 29.martā, to apmeklēs ANO Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (IAEA) ģenerāldirektors Rafaels Grosi (Rafael Grossi). Grosi intervijā Reuters sacīja, ka nav atmetis darbu pie vienošanās veidošanas, lai pasargātu Eiropas lielāko AES.

ASV amatpersonas informējušas, ka atbalsta speciāla tribunāla izveidi, lai tiesātu agresijas noziegumus, kas paveikti Ukrainā. Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka aicinājusi krievus neadoptēt bērnus, kas pretlikumīgi aizvesti uz Krieviju. Bērnu deportācija ir uzskatāma par kara noziegumu. Vereščuka saziņas lietotnē Telegram rakstīja: «Es vēlreiz atgādinu tā saucamajiem adoptētājiem un aizbildņiem: agrāk vai vēlāk jums būs jāuzņemas atbildība.» Krievija savu noziedzīgo rīcību raksturojusi kā centienus pasargāt bāreņus un konflikta zonā pamestos bērnus.

Lasiet arī: Zelenskis: Krievija izmanto Zaporižjas AES šantāžai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas