Ukrainas dienvidos starp septiņiem Krievijas apšaudē bojāgājušajiem arī 22 dienas vecs bērns

Starp septiņiem cilvēkiem, kuri svētdien, 13.augustā, Ukrainas dienvidos nogalināti Krievijas uzbrukumos, bija arī 22 dienas vecs bērns, viņas 12 gadus vecais brālis un vecāki, vēsta BCC.

Kā ziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Igors Kļimenko, bumbas trāpīja ģimenes mājā Široka Balkas ciematā Hersonas apgabalā. Starp bojāgājušajiem bija vēl viens ciemata iedzīvotājs un divi vīrieši no kaimiņu pilsētas Staņislavas.

“Teroristi ir jāaptur. Viņi ir jāaptur ar spēku,” sacīja Kļimenko, “Viņi neko citu nesaprot.”

Ministrs dalījās ar fotogrāfijām, kurās redzamas uzbrukuma sekas un kā no ēkām paceļas melni dūmi un digitāli aizsegti bojāgājušo ķermeņi. Viņš piebilda, ka uzbrukumā tika ievainoti vēl trīspadsmit cilvēki.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā tautai nosodīja “brutālo” uzbrukumu Širokā Balkā. “Bojā gāja pieci cilvēki,” viņš sacīja, “Viņu vidū tikai 22 dienas veca meitenīte. Viņas tikai 12 gadus vecais brālis. Bojā gāja arī tikai 39 gadus vecā māte Oļesja.” Viņš piebilda, ka par Hersonā veiktajām Krievijas apšaudēm saņemti 17 ziņojumi un vēl daudz vairāk ārpus tās.

“Krievijas ļaunums saņems mūsu taisnīgo atbildi,” viņš teica, “Mēs bez atbildes neatstāsim nevienu no Krievijas noziegumiem.”

Hersona bija viens no četriem Ukrainas reģioniem, kuru Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā gadā anektēja. Novembrī Ukrainas bruņotie spēki atguva reģiona rietumu daļu. Krievijas karaspēks turpina apšaudīt šo teritoriju.

Lasiet arī: Ukrainas spēki sabojājuši tiltus Krimā, VIDEO| Krimas tilts piedzīvojis kārtējo uzbrukumu; dzirdami sprādzieni, Ukrainas spēki sabojājuši tiltus Krimā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas