Ukrainas komandieris: Francijas instruktori drīzumā apmeklēs Ukrainas militāros mācību centrus

Ukrainas augstākais komandieris Oleksandrs Sirskis pirmdien, 27.maijā, paziņoja, ka pēc sarunām ar Francijas aizsardzības ministru Sebastjanu Lekornu (Sebastien Lecornu), viņš ir parakstījis dokumentus, lai Francijas militārie instruktori tuvākajā laikā varētu apmeklēt Ukrainas mācību centrus, ziņo “Reuters”.

“Esmu gandarīts par Francijas iniciatīvu nosūtīt instruktorus uz Ukrainu, lai apmācītu Ukrainas karavīrus,” “Telegram” paziņoja Sirskis, piebilstot, ka ir jau parakstīti dokumenti, lai pirmie franču instruktori drīzumā varētu apmeklēt centrus un iepazīties ar infrastruktūru un personālu.

Sirskis nesniedza sīkāku informāciju, bet pauda pārliecību, ka Francijas apņēmība mudinās arī citus partnerus pievienoties šim “vērienīgajam projektam”.

Ukrainas Aizsardzības ministrija vēlāk vietnē “X” publicētajā “paskaidrojumā” norādīja,

ka Kijiva jau kopš februāra ir izrādījusi interesi par ārvalstu instruktoru uzņemšanas projektu.

“Pagaidām mēs joprojām apspriežam šo jautājumu ar Franciju un citām valstīm,” teikts paziņojumā.

Francijas Aizsardzības ministrija paziņojumā aģentūrai “Reuters” norādīja: “Kā jau vairākkārt minēts, apmācības Ukrainas teritorijā ir viens no projektiem, kas apspriests kopš 26.februāra konferences par atbalstu Ukrainai, kuru sasauca Francijas prezidents.”

Tā piebilda, ka, tāpat kā attiecībā uz visiem toreiz apspriestajiem projektiem, diskusijas ar ukraiņiem turpinās, lai noteiktu viņu precīzas vajadzības attiecībā uz šo projektu.

Lasiet arī: Ukrainas drons “rekordlielā” attālumā veicis triecienu Krievijas iekšienē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas