Ukrainas prezidents Zelenskis ASV brauciena laikā tiksies ar Baidenu

ASV mediji ceturtdien, 14.septembrī, ziņojuši, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim gaidāmās vizītes laikā ASV ir paredzēta tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden), kā arī tajā pašā nedēļā abi līderi piedalīsies ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē Ņujorkā, tā ziņo BBC.

Paredzams, ka vizītes laikā prezidents Zelenskis mēģināšot pārliecināt Kapitoliju par ASV palīdzības palielināšanu cīņā pret Krievijas iebrukumu. Līdz šim ASV ir sniegusi ievērojamu atbalstu Ukrainas militārajiem spēkiem. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Anthony Blinken) pagājušonedēļ paziņoja par jaunu palīdzības paketi, kas pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru.

Atrodoties ANO galvenajā mītnē Ņujorkā, kur Zelenskis uzstāsies ar runu Ģenerālajā asamblejā,

viņš plānojot tikties arī ar citiem pasaules līderiem.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu (Benjamin Netanyahu) ir apstiprinājis savu nodomu tikties ar Zelenski ANO sanāksmju laikā.

Analītiķi apgalvo, ka vizīte notiek laikā, kad kaujas laukā Ukrainā nav notikušas būtiskas izmaiņas un tas esot palielinājis spiedienu uz Ukrainu, lai tā sniegtu pamatojumu palīdzības prasībām, kā arī daži ASV republikāņi, tostarp kandidāti uz prezidenta amatu 2024.gadā, aizvien vairāk iebilst pret turpmākas palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Baidens un Zelenskis jau iepriekš personīgi sarunājās NATO samitā Lietuvā jūlijā un G7 samitā Japānā maijā. Zelenska prezidentūras laikā, šī būs viņa otrā vizīte ASV.

Lasiet arī: Blinkens: ASV maksimāli palielinās atbalstu Ukrainai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas