Ukraiņi atguvuši ciematu netālu no Bahmutas

Algotņu grupējuma Vāgnera grupa īpašnieks Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka ukraiņi atguvuši daļu no Berhivkas ciemata, un tas esot negods Krievijas spēkiem, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Vāgnera grupa maijā pēc ļoti garas cīņas ieņēma Bahmutu, un ir nodevusi savas pozīcijas Krievijas regulārajai armijai. Ukrainas spēki tikmēr turpinājuši uzbrukt uz ziemeļiem un dienvidiem no pilsētas, tostarp cenšoties atgūt Berhivku, ko Vāgnera grupa pasludināja par ieņemtu 24.februārī. Ciemats atrodas apmēram trīs kilometrus uz ziemeļrietumiem no Bahmutas.

Viņa preses dienesta publiskotajā audioziņā Prigožins sacīja:

“Tagad daļa no Berhivkas jau ir zaudēta, un karavīri klusām bēg prom. Kauns!”

Maskavas ieliktenis Doneckā Deniss Pušilins Krievijas valsts televīzijai norādīja, ka Bahmutas flangi tiek kontrolēti, bet situācija esot ļoti smaga.

Prigožins aicinājis Krievijas Aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un ģenerāli Valēriju Gerasimovu doties uz fronti, lai uzmundrinātu karavīrus. Viņš piebildis, ka augstās amatpersonas to spēj, un, pat ja kritīs, tad kritīs kā varoņi. Algotņu grupējuma īpašnieks jau mēnešiem publiski ķīvējas ar Šoigu un Gerasimovu, regulāri viņus apsūdzot nespējā piegādāt pietiekamu munīcijas apjomu, tādējādi pakļaujot vāgneriešus nevajadzīgiem zaudējumiem.

Lasiet arī: Čečeni norāj Prigožinu: Beidz klaigāt!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas