Ungārija neiesaistīsies NATO Ukrainas plānā

Ungārija neiesaistīsies NATO plānā palīdzēt Ukrainai, kā arī netraucēs alianses atbalsta centieniem, tādējādi ļaujot citām NATO valstīm apstiprināt plānu, saskaņā ar kuru alianse no ASV pārņems drošības palīdzības koordinēšanu Ukrainai, kā liecina trešdien, 12.jūnijā, panāktā vienošanās starp NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg) un Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu (Viktor Orban), ziņo “Politico“.

Runājot Budapeštā, Jenss Stoltenbergs sacīja: “Es priecājos, ka šodien mēs ar premjerministru [Viktoru Orbānu]

vienojāmies par nosacījumiem attiecībā uz Ungārijas nepiedalīšanos NATO Ukrainas atbalsta pasākumos.”

Orbāns, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam visvairāk pietuvinātais Eiropas līderis, ir konsekventi iestājies pret papildu palīdzības paketēm Ukrainai, izmantojot līdzīgu taktiku arī Eiropas Savienības centieniem.

Saskaņā ar panākto vienošanos ungāru personāls nepiedalīsies NATO plānā sniegt Ukrainai drošības palīdzību un apmācības. Tāpat netiks izmantoti arī Ungārijas līdzekļi.

“Tajā pašā laikā premjerministrs man apliecināja, ka Ungārija neiebildīs pret šiem centieniem, ļaujot citiem sabiedrotajiem virzīties uz priekšu,” sacīja Stoltenbergs, runājot līdzās Orbānam. “Turklāt viņš arī apstiprināja, ka Ungārija turpinās pilnībā pildīt visas savas NATO saistības.”

Lasiet arī: Stoltenbergs: Ukrainas gadījums parāda, ka drošība vairs nav reģionālas dabas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas