Uz ledus šobrīd ir bīstami! Ielūstot ledū, šonedēļ gājuši bojā četri cilvēki

Šonedēļ, ielūstot ledū, gājuši bojā kopumā četri cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Trešdienas, 20.decembra, rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas pagastu, kur cilvēks bija ielūzis ezera ledū. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas dēli, cilvēku izglāba – nogādāja krastā un nodeva mediķiem. Glābšanas darbus apgrūtināja trauslais ledus.

Savukārt, pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Skaistas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, iespējams, ezerā ir noslīcis cilvēks, jo uz ezera ledus ir redzams makšķernieka aprīkojums un ir redzama ielūšanas vieta. Ierodoties glābēji konstatēja, ka aptuveni 300 metru attālumā no krasta ledū bija ielūzuši divi cilvēki.

Izmantojot glābšanas dēli, cilvēki tika nogādāti ezera krastā un nodoti mediķiem, kuri konstatēja cilvēku nāvi.

VUGD atgādina, ka atrasties uz ledus šobrīd ir ārkārtīgi bīstami.

Jau ziņots, ka pirmdien, ielūstot ledū, gājuši bojā divi cilvēki.

Pirmdienas vakarā saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Lendžu pagastu, kur aptuveni 300 metru attālumā no krasta ledū bija ielūzis cilvēks. Izmantojot glābšanas dēli, cilvēks tika nogādāts ezera krastā un nodots mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Tāpat pirmdienas vakarā glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur 30 metrus no krasta dīķa ledū bija ielūzis cilvēks. Uz ledus atradās makšķerēšanas piederumi. Ugunsdzēsēji izcēla bojāgājušo no ūdenstilpes un nodeva Valsts policijai.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 50 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasiet arī: Laika prognoze: Stiprs vējš un snigšana. Vietām ceļi kļūs īpaši slideni

 

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas